NOVAK NA UDARU ZBOG TATE SRĐANA! Oglasio se ukrajnski teniser sa ratišta: APSOLUTNO ODVRATNO, Đokoviću nije mesto na turniru!
Foto: Printscreen

bura

NOVAK NA UDARU ZBOG TATE SRĐANA! Oglasio se ukrajnski teniser sa ratišta: APSOLUTNO ODVRATNO, Đokoviću nije mesto na turniru!

Tenis -

Snimak Srđana Đokovića sa navijačem koji otvoreno podržava Rusiju i Vladimira Putina izazvao je neviđenu buru u svetskoj javnosti.

Maestralna igra Novaka Đokovića i 26. vezani trijumf Srbina na Australijan openu pali su u senku zbog jednog nepromišljenog poteza njegovog oca Srđana Đokovića.

Naime, Srđan se nakon trijumfa Novaka protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova fotografisao sa jednim navijačem koji nosio majicu sa slovom "Z" i u rukama držao zastavu Rusije sa likom Vladimira Putina.

Snimak se ekspresno proširio društvenim mrežama i tako dospeo u žižu javnosti.

Gest Novakovog oca oštro su osudili bivši ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov i ambasador Ukrajine za Australiju i Novi Zeland Vasil Mirošničenko.

"Apsolutno odvratno" napisao je uz emotikon koji povraća teniser koji je reket zamenio puškom.

"Govore da politiku treba držati dalje od sporta. Ovi ljudi nemaju šta da traže na turnirima, uključujući i oca Novaka Đokovića, ako otvoreno hvale genocidni režim Rusije", dodao je ogorčeni Dolgopolov.

Ponašanje Srđana Đokovića oštro je osudio i ambasador Ukrajine.

"Ovo je prevršilo svaku meru. Među srpskim zastavama nalazi se ruska zastava, Putin, Z simbol i zastava tzv. Donjecke Narodne Republike. Kakava sramota" zgrožen je Mirošničenko.

Nema sumnje da ovakvi ne promišljeni potezi mogu samo da nanesu štetu Novaku Đokoviću koji je na dobrom putu da ispiše istoriju u Melburnu.

Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track