SRĐAN POZIRAO SA NOĆNIM VUKOVIMA! Njihov vođa je čuveni HIRURG koji se nalazi na poternici u Americi i CRNOJ LISTI EU
Foto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia

ruski aktivista

SRĐAN POZIRAO SA NOĆNIM VUKOVIMA! Njihov vođa je čuveni HIRURG koji se nalazi na poternici u Americi i CRNOJ LISTI EU

Tenis -

Navijači zbog kojih je Srđan Đoković dospeo u žižu svetske javnosti su članovi čuvene bajkerske grupe "Noćni vukovi".

Srđan Đoković, Australian open
foto: Printscreen

Snimak na kome Srđan pozira sa jednim navijačem koji na sebi ima majicu sa slovom "Z" u u rukama nosi rusku zastavu sa likom Vladimira Putina izazvao je neviđenu buru.

Britanski Gardijan otkriva da su navijači sa kojima je slavio Novakov otac članovi poznate bajkerske grupe "Noćni vukovi" koju predvodi poznati ruski aktivista Aleksandar Zaldostanov.

Na početku spornog snimka može se čuti kako navijač šalje pozdrave čuvenom Hirurgu.

Zaldastanov je rođen u Kirovgradu u Ukrajini i po profesiji je maksilofacijalni hirurg. Medicinski fakultet završio je u Moskvi i ubrzo počeo da radi posao u struci.

Od rane mladosti bio je zainteresovan za politiku, osnovao je čuvenu bajkersku grupu "Noćni vukovi" i nakon toga napustio posao i počeo aktivno da se bavi politikom.

Noćni vukovi
foto: VK video prtscr

Noćni vukovi se već dugo interesuju za politički i društveni život Rusije, uspostavili su izuzetno blisku vezu sa Kremljom i njihov vođa gaji prijateljstvo sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Aleksandar Zaldastanov Hirurg
foto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia

U januaru 2015. godine se uključio u dešavanja u Ukrajini kada je sa novinarom Nikolajom Starikovom i nekoliko političara osnovao "Anti Majdan" pokret, koji se protivio obojenoj revoluciji u Ukrajini. Na poternici je u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi pod optužbom za zločine u Ukrajini, tj. za učestvovanje u "nelegalnoj aneksiji Krima", kako se navodi u optužnici, a u julu 2022. godine je zajedno sa svojom organizacijom dospeo i na crnu listu Evropske Unije, prenosi Mondo.

Nocni Vukovi
foto: AP

Zaldostanov je veliki ljubitelj Srbije i našeg naroda. Više puta je posećivao Srbiju i Republiku Srpsku i javno isticao da izuzetno ceni prijateljstvo koje vlada između Srba i Rusa.

"Srpski narod uvek pokazuje ljubav prema Rusima, bez obzira na vetrove koji duvaju sa Zapada. Mi imamo zajedničke duhovne i tradicionalne vrednosti" rekao je Zaldostanov na proslavi 70. godišnjice oslobađanja Beograda od nemačko-fašističkih osvajača.

Zaldostanov je 2018. godine od Milorada Dodika dobio Orden časti sa zlatnim zracima za "isticanje i afirmaciju ljudskih prava, toleranciju među ljudima i narodima i jačanju prijateljskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track