AUSTRALIJANCI, NE PRAVITE SE BLESAVI: Novak Đoković je vaš kralj! Zaslužio je BISTU ispred Rod Lejver arene!
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ispoštujte najboljeg tenisera

AUSTRALIJANCI, NE PRAVITE SE BLESAVI: Novak Đoković je vaš kralj! Zaslužio je BISTU ispred Rod Lejver arene!

Tenis -

Novak Đoković je u nedelju potvrdio da je apsolutni vladar Australijan opena, prvog grend slema u teniskoj kalendarskoj godini.

Najbolji teniser svih vremena je jubilarni i rekordni deseti put podigao trofej namenjen pobedniku Otvorenog prvenstva Australije.

Sem slave, bodova i para, postavlja se pitanje da li će Novak Đoković biti ispoštovan i na jedan poseban način od strane Australijanaca.

Da li će organizatori postaviti njegovu bistu ispred "Rod Lejver" arene?

U pojedinim medijima se ranijih godina šuškalo da Australijan open ima klauzulu po kojoj teniser koji osvoji 10 titula, njegova bista mora da se stavi ispred ovog terena. Iako je ta vest ustvari samo mit, ipak, mimo toga što je zaslužio rezultatima, postoji temelj na osnovu kojih navijači najboljeg tenisera sveta očekuju takvu odluku.

Rafael Nadal je 2021. godine dobio bistu na Rolan Garosu, turniru koji je osvajao 13 puta. Statua je postavljena pored glavnog ulaza za navijače, a ceremoniji su prisustvovali predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton i vajar koji je napravio skulpturu Đordi Diez Fernandez. Nadal i Đoković su jedini teniseri sa dvocifrenim brojem titula na jednom grend slemu, pa je potez Francuza dodatni motiv za Australijance.

Podsetimo, Đoković je osvajao Australijan open 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021. i 2023. godine. Da nije bilo sramnog poteza Australije 2022. godine, možda bi sada pričali o 11. trofeju Đokovića u Melburnu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track