SRAM VAS BRE BILO! DOKLE ĆETE VIŠE DA SE BRUKATE?! Neka neko obavesti ATP da je SRBIN najbolji, a ne njihovi španski ljubimci!
Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

bruka

SRAM VAS BRE BILO! DOKLE ĆETE VIŠE DA SE BRUKATE?! Neka neko obavesti ATP da je SRBIN najbolji, a ne njihovi španski ljubimci!

Tenis -

Krovna organizacija svetskog tenisa ne prestaje da se bruka...

Nije tajna da ATP ima katastrofalan tretman prema Novaku Đokoviću, ali sada su prevršili svaku meru.

Najbolji teniser na planeti je navikao da ga u većem delu sveta ne vole koliko i njegove rivale, ali ovakvi ispadi uvek predstavljaju iznenađenje.

Pre tačno 15 dana Novak je u Melburnu ispisao nove stranice teniske istorije, osvojio je jubilarni 10. Australijan open u karijeri, došao do rekordne 22. Grend slem titule i ponovo izbio na prvo mesto ATP liste.

Međutim, izgleda da ljude iz ATP niko nije obavestio da je kralj ponovo na tronu i da je danas započeo rekordnu 376. nedelju kao broj jedan, pošto se na glavnim fotografijama njihovih zvaničnih naloga na društvenim mrežama i dalje nalaze Španci - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal.

ATP
foto: Twitter Printscreen

Verujemo da nisu presrećni što se Srbin vratio na tron, ali ovo je zaista previše, čak i za njih. Znamo da im je Novak trn u oku i da koriste svaku priliku da ga diskredituju i ponize, ali nakon ovakvih ispada samo ispadaju smešni u javnosti.

ATP media
foto: Twitter Printscreen

"Pitam se da li ćemo videti neke promene na nalozima ATP uskoro, sada kada se Đoković ponovo vratio na prvo mesto. Sada, kada je izborio sedam finala, na poslednjih sedam turnira na kojima je učestvovao. A osvojio ih je šest, i to ništa manje nego dva grend slema i jedno ATP finale. Ima li ikakvih šansi?" zapitala se jedna navijačica nakon finala u Melburnu.

Sada je skrenula pažnju da se ATP još uvek nije udostojio da promeni naslovnu fotografiju.

"Još uvek ništa", napisala je Novakova navijačica.

Dakle, prošlo je 15 dana od Novakovog veličanstvenog povratka na vrh, a promena nema. Jasno je da su im ipak draži Španci nego najbolji u istoriji ovog sporta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track