ŠOKANTAN ZAHTEV: ZABRANITE IM UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA "Oni ne smeju da žive normalno, zbog zločina koji se počinjavaju"
Foto: Profimedia

čeka se odgovor

ŠOKANTAN ZAHTEV: ZABRANITE IM UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA "Oni ne smeju da žive normalno, zbog zločina koji se počinjavaju"

Tenis -

Elena Svitolina iznela je zahtev da se svim ruskim i beloruskim sportistima zabrani učešće na Olimpijskim igrama u Parizu!

Ukrajinska teniserka je to obrazložila sledećim rečima:

- Moramo da nastavimo sa sankcijama ruskim i beloruskim sportistima i tako šaljemo veoma jaku poruku da smo ujedinjeni. Na taj način ćemo pokazati da zločini koje čine njihove vlade imaju posledice i da ljudi iz njihovih zemalja ne mogu da se prave kao da ne znaju šta se dešava, kakva se zverstva dešavaju u Ukrajini - napisala je ona na društvenim mrežama.

Potom se dotakla i Olimpijskih igara gde je i sama u Tokiju učestvovala i osvojila bronzanu medalju.

- Učešće na Olimpijadi je najveći san i najveća privilegija svakog sportiste. Ona je i najveća pozornica u sportu koja privlači pažnju čitavog sveta. Zbog toga je neophodno zabraniti učešće ruskim i beloruskim teniserima i pokazati da smo ujedinjeni. Oni ne mogu da nastave da žive normalno dok se zločini dešavaju u Ukrajini.

Ona je kao primer navela tragediju koja se dogodila u ovom ratu:

- Volodimir Androščuk, jedan od ukrajinskih talentovanih mladih atletičara, poginuo je u akciji. On nikada neće dostići svoj puni potencijal, pa zašto bi onda ruski i beloruski sportisti dobili svoje šanse kada njihove vlade otimaju nevinim ljudima i sportistima njihove šanse - zaključila je Elena.

Svitolina se nedavno porodila, pa još uvek odsustvuje sa terena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track