POTPUNO NEOČEKIVAN ODGOVOR! Alkaraza pitali o preuzimanju PRVOG MESTA na ATP listi - ako večeras pobedi, njegov je TENISKI TRON!
Foto: EPA/Juanjo Martin

alkraz pred veoma bitan meč

POTPUNO NEOČEKIVAN ODGOVOR! Alkaraza pitali o preuzimanju PRVOG MESTA na ATP listi - ako večeras pobedi, njegov je TENISKI TRON!

Tenis -

Mladi Karlos Alkaraz igraće finale Mastersa u Indijan Velsu protiv Danila Medvedeva, a ovaj meč je od velike važnosti za španskog tenisera.

Podsetimo, prvi reket sveta Novak Đoković ne može da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju jer nije vakcinisan protiv Korona virusa, što Alkaraz želi da iskoristi kako bi se ponovo domogao prvog mesta na ATP listi.

To će se desiti ukoliko u finalu pobedi ruskog tenisera Danila Medvedeva.

Na konferenciji pred ovaj meč, jedan novinar upitao je Alkaraza o mogućem preuzimanju prvog mesta.

- Ah, znam da ako pobedim, postaću broj jedan. Ali probaću da ne razmišljam o tome, kao što sam rekao, moram samo da razmišljam kako će se stvari odvijati u finalu. Mislim da će biti taktički meč, Danil je veoma težak rival, moraću sve da radim savršeno. Bilo bi sjajno pobediti sutra svakako - rekao je Alkaraz, koga su zatim upitali i da izdvoji jednu stvar u kojoj je bolji od ostalih tenisera.

- Teško pitanje, ima mnogo igrača i svako ima neke svoje najbolje stvari. Teško je izdvojiti jednu stvar koju radim bolje od drugih, mislim da sam dobar u svim aspektima. Neki igrači imaju sjajne udarce, ali ne najbolje kretanje, ali ne mogu da kažem da sam bolji od drugih u jednom aspektu - poručio je Alkaraz.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track