NOLE VIŠE NIJE NA TRONU: Strašni Španac demolirao Medvedeva i preuzeo PRVO MESTO na ATP listi! Težak SUNOVRAT Rafaela Nadala!
Foto: AP/Mark J Terrill, AP/Kamran Jebreili, screenshot ATP

velike promene

NOLE VIŠE NIJE NA TRONU: Strašni Španac demolirao Medvedeva i preuzeo PRVO MESTO na ATP listi! Težak SUNOVRAT Rafaela Nadala!

Tenis -

Karlos Alkaraz se vratio na prvo mesto!

Mladi španski teniser ubedljivo je savladao Rusa Danila Medvedeva u finalu Indijan Velsa 6:3, 6:2 i tako došao do nove Masters titule i što je najbitnije - ponovo izbio na prvo mesto ATP liste.

Alkaraz je osvajanjem novih 1000 poena pretekao Novaka Đokovića i vog ponedeljka je na prvom mestu sa 7.420 bodova.

Nole, koji zbog zabrane ulaska u SAD nije bio u prilici da brani tron, pao je na drugu poziciju i ima 7.160 bodova.

ATP lista
foto: Printscreen

Na trećem mestu je Stefanos Cicipas sa 5.770 bodova, četvrti je Kasper Rud, a peti finalista Indijan Velsa Danil Medvedev.

Alkarazu neće biti nimalo lako da sačuva tron, pošto će na Mastersu u Majamiju braniti čak 1.000 bodova. Dakle, samo u slučaju da osvoji titulu ostaće na prvom mestu.

Španski teniser Rafael Nadal uzeo je dugu pauzu nakon povrede na Australijan openu i to ga je skupo koštalo. Iskusni Španac je prvi put od 2005. godine ispao iz Top 10 ATP liste. Nadal je izgubio veliki broj bodova i za četiri mesta je pokvario plasman, pa je sada tek 13. na svetu sa 2.715. bodova. Poslednji put Španac nije bio među 10 najboljih 25. aprila 2005. godine što znači da je nakon 912 sedmica u nizu izgubio mesto u Top 10.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track