DA LI NOVAKA ČEKA KAZNA ZBOG PORUKE - KOSOVO JE SRCE SRBIJE? Svi dobro pamtimo diskvalifikaciju Čavića! DVE OPCIJE SU ZA ĐOKOVIĆA
Foto: AP/Kamran Jebreili, PATRICK HERTZOG / AFP / Profimedia

detaljno

DA LI NOVAKA ČEKA KAZNA ZBOG PORUKE - KOSOVO JE SRCE SRBIJE? Svi dobro pamtimo diskvalifikaciju Čavića! DVE OPCIJE SU ZA ĐOKOVIĆA

Tenis -

Poruka Novaka Đokovića celom svetu posle meča 1. kola Rolan Garosa "Kosovo je srce Srbije" imala je ogroman odjek i van granica naše države.

Strane kolege odmah su počele da se raspituju za detalje poruke i svega što je Novak napisao.

Krenimo redom. Svedoci smo da u tenisu poslednjih godina imamo sve više upliva politike. Uostalom, ukrajinske igračice posle mečeva uglavom pričaju samo o ratu u njihovoj zemlji i iznose broje poruke na tu temu.

Naravno, nikome ne pada napamet da ih kažnjava zbog toga, niti izriče neke opomene. Verujemo da bi to trebalo da bude slučaj i sa Novakom, ali da sačekamo.

Šta će biti epilog situacije sa Đokovićem saznaćemo vrlo brzo.

Postoje dve potencijalne mogućnosti u slučaju da ceo slučaj uopšte bude i predmet razmatranja čelnika Rolan Garosa.

Novak Đoković
foto: Nemanja Stanojčić

Prva je opomena za Novaka i ona bi bila u vidu preporuke da se u nastavku turnira uzdrži od sličnih poruka. Druga je ona koja se odnosi na kaznu. Kada pričamo o njoj podrazumeva se da bi ona bila novčana.

I sam Đoković je rekao da ne zanima da li će ga kazniti i da bi opet ponovo isto. Dakle, potpuno je jasan stav srpskog tenisera i da je ovo vid podrške njegovom narodu u teškoj situaciji kroz koju trenutno prolazi.

Ono što je izvesno, ne bi trebalo da se ponovo "slučaj Čavić". Dobro svi pamtimo 2008. godinu kada se desila jedna od najvećih bruka na evropskom sportskom tlu.

Milorad Čavić diskvalifikovan je sa Evropskog prvenstva zbog majice koju je nosio, a na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija".

Milorad Čavić
foto: Profimedia

Legendarni srpski plivač nosio je na ceremoniji dodele medalja majicu sa ćiriličnim natpisom "Kosovo je Srbija" i to posle osvajanja zlata u disciplini 50 metara delfin i novog evropskog rekorda.

Usledila je šokatna odluka LEN da se Čavić kazni oduzimanjem zlata zbog pomenute majice! Javnost i navijači u našoj državi ostali su u potpunoj neverici.

Kurir sport

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track