NOVAKOVA PORUKA O KOSOVU BAŠ DIGLA PRAŠINU: Rolan Garos se ponovo oglasio, OVO je konačna odluka
Foto: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

saopštenje

NOVAKOVA PORUKA O KOSOVU BAŠ DIGLA PRAŠINU: Rolan Garos se ponovo oglasio, OVO je konačna odluka

Tenis -

Statutarni jezik saopštenja - namenjen da Grend Slem organizaciju predstavi kao jedinstvenu u odnosu na ovakve pojave

Kao reakcija na jučerašnja zbivanja posle Novakove poruke o Kosovu na kameri, Rolan Garos je upravo objavio saopštenje koje prenosimo u celosti:

S vremena na vreme, diskusija o događajima na međunarodnoj sceni postane deo zbivanja turnira, što je razumljivo.. Upravni odbor Grend Slem takmičenja redovno diskutuje o ovakvim pojavama – u kome su predstavljena sva četiri Grend Slem turnira sezone. Ista pravila važe za sva četiri Grend Slema. Glavni sudija turnira i Grend Slem supervizori čine sve da se ta pravila u potpunosti primenjuju.

U vezi sa tim, odgovarajuće poruke su prosleđene stručnim timovima učesnika turnira na koje se neki od tih događaja odnose.”

Statutarni ton saopštenja i izbegavanje da se "incident" direktno spomene u ovom slučaju namenjeni su da podcrtaju jedinstvo kriterijuma i usklađen odnos organizacije Grend Slemova. Na neki način je to dovedeno u pitanje tokom jučerašnjeg dana u izjavi koju je predstavnik Teniske federacije Francuske dao za Rojters - u kojoj je rečeno da "svaki igrač ima pravo da kaže ono što želi" - a da je istovremeno veoma dobro poznato da je Vimbldon pripremio poseban "kodeks ponašanja" za učesnike iz Rusije i Belorusije u vezi sa konfliktom u Ukrajini čije nepoštovanje bi automatski značilo eliminaciju sa turnira.

U svakom slučaju, spomenuti "stručni timovi" su na ovaj način stavljeni u obavezu da učine sve kako se ovakve situacije - ne bi ponavljale

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track