ĐOKOVIĆ POSLE PLASMANA U FINALE POKAZAO KAKAV JE ČOVEK: Evo šta je rekao Alkarazu na mreži! Posle toga je poslao prelepu poruku!
Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

LEGENDA

ĐOKOVIĆ POSLE PLASMANA U FINALE POKAZAO KAKAV JE ČOVEK: Evo šta je rekao Alkarazu na mreži! Posle toga je poslao prelepu poruku!

Tenis -

Nakon pobede nad Karlosom Alkarazom, Novak Đoković je najpre govorio o povredi Španca u polufinalu Rolan Garosa.

Zbog ozbiljnih bolova koje je osetio na startu trećeg seta, Alkaraz nije mogao da pruži ni blizu svog maksimuma u nastavku meča.

Jedva se kretao, ali se lavovski borio i uspeo je da izdrži do kraja meča.

Nakon pobede u četiri seta, Novak je prvo uputio lepe reči rivalu.

"Moram da kažem, šteta za povredu. Poslednja stvar koju želimo su ovakvi problemi u kasnoj fazi grend slema, žao mi je zbog njega, nadam se da će da se oporavi i uskoro da se vrati", rekao je Đoković.

"Rekao sam mu na mreži da je mlad i da će osvajati ovaj turnir siguran sam mnogo puta. Neverovatan je takmičar, dobar i fin dečko i zaslužuje svu podršku. Teško je zbog njega i čestitam mu na borbenom duhu što je izdržao da odigra do kraja meča".

1 / 12 Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

"Mislim da smo se obojica fizički istrošili na kraju drugog seta. Ja se nisam osećao sveže, igrali smo rame uz rame, a onda se to dogodilo. Od tog trenutka je sve bilo drugačije. Fokusirao sam se, video sam da se muči, nisam mnogo razmišljao i samo sam igrao. Opet poštovanje i nadam se da će se vratiti jako brzo", poručio je Đoković.

U finalu Rolan Garosa Novak će igrati protiv boljeg iz duela Kasper Rud - Aleksander Zverev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track