Stosur zaustavila Anu Ivanović
Foto: REUTERS

Kup Kremlja

Stosur zaustavila Anu Ivanović

Tenis -
Stosur će u finalu igrati protiv Karoline Voznjacki

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u samu završnicu turnira u glavnom gradu Rusije, pošto je u polufinalu od nje bolja bila Samanta Stosur, rezultatom 2:1 (2:6, 6:3, 6:2).

Posle uvodnih 1:1 u gemovima, duel u Moskvi pretvorio se u pravi festival brejkova. Ana je uspela tri puta da oduzme servis protivnici, dok je svoj prepustila jednom, pa je posle 34 minuta igre četvrta nositeljka turnira došla do 1:0.

U drugom delu meča obe teniserke bile su prilično "tvrdoglave" i uporno su čuvale gemove na svoj servis. Najbolju priliku za brejk Ana je imala u uvodnom gemu, ali nije uspela da realizuje dve prilike. Odlučujući trenutak seta desio se u osmom gemu, kada je Stosur stekla prednost od 5:3, a potom i relativno lako zaokružila set, za izjednačenje od 1:1.

Anu je počeo da muči i bol u nozi, Stosur je očigledno dobila i dodatnu psihološku snagu, tako da je prilično lako uspela da kompletira preokret. Poslednji deo meča prva favoritkinja dobila je sa 6:2 i tako sa 2:1 u setovima obezbedila nastup u finalu, gde će igrati protiv Karoline Voznjacki, koja je sa 6:3, 6:7 (4:7), 6:4, savladala Šveđanku Sofi Arvidson.

"Povredila sam se i nažalost nisam mogla da igram punom snagom. Bolelo me je" rekla je Ana posle meča.

Ivanovićeva je do povrede pružila odličnu partiju i u velikom stilu dobila prvi set.

"Trudila sam se da budem agresivna sve vreme. U drugom setu sam, ipak, više grešila iz želje da osvajam poene. U svakom slučaju čestitam Samanti. odigrala je jako dobro, i generalno gledano, viđen je kvalitetan meč"

Ana je sumirala boravak u prestonici Rusije.

"Uvek se lepo osećam ovde. Uprkos eliminaciji u polufinalu, zadovoljna sam prikazanom igrom na turniru. Imala sam vremena da obiđem Crveni trg, ali i da odem na balet. Mnogo pozitivnih utisaka poneću iz Moskve. Verujem da ću i naredne godine igrati ovde."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track