AMERIKANCI NAHVALILI ĐOKOVIĆA: Novakovo osvajanje Rolan Garosa je obeležilo 2016. godinu!
Foto: Reuters

Endi Marej tek na četvrtom mestu

AMERIKANCI NAHVALILI ĐOKOVIĆA: Novakovo osvajanje Rolan Garosa je obeležilo 2016. godinu!

Tenis -

Titula drugog reketa sveta Novaka Đokovića na Rolan Garosu obeležilo je 2016. godinu u svetu tenisa, tvrdi se u analizi američkog ESPN-a.

U analizi novinara ovog medija navodi se da je Đoković ove godine konačno po prvi put u karijeri osvojio titulu na Rolan Garosu i da je ovaj trofej bio vredan čekanja. "On je osvojio sva četiri Gren slema u nizu i postao prvi teniser još od Roda Lejvera koji je u jednom trenutku imao sve četiri titule u svojim rukama. Ovacije sa tribina u Parizu su bile takođe važan trenutak za Srbina, jer gledaoci često tokom njegova karijere nisu bili uz njega na najvećim mečevima. Možda je prirodno da posle velikih pobeda sledi i razočarenje. Đoković je potom osvojio samo još jednu titulu do kraja sezone", navodi američki portal.

ESPN je napravio listu od 10 događaja koja su obeležila tenisku 2016. godinu.Na drugom mestu je Amerikanka Serena Vilijams, koja je ove godine osvojila 22 Gren slem titulu i to trijumfom na Vimbldonu. Treća pozicija je pripala nekadašnjim prvim reketima sveta Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji su tokom cele sezone imali problema sa povredama. Amerikanci su tek na četvrto mesto stavili Endija Mareja, koji je u finišu sezone preuzeo prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića.Peta je Nemica Anđelika Kerber, koja je prestigla Serenu Vilijams na prvom mestu WTA liste...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track