BEKER IMA SVOJU RAČUNICU: Ne sviđa mi se što Novak igra za Srbiju u Dejvis kupu
Foto: AP

Nemca briga šta Srbi žele

BEKER IMA SVOJU RAČUNICU: Ne sviđa mi se što Novak igra za Srbiju u Dejvis kupu

Tenis -
Treneru najboljeg svetskog tenisera nije drago što njegov učenik igra za reprezentaciju Srbije, jer nema dovoljno vremena da se odmori

Trener najboljeg tenisera sveta Boris Beker izrazio je nezadovoljstvo igranjem Novaka Đokovića u Dejvis kupu.

Đoković je u petak i subotu igrao za reprezentaciju Srbije protiv Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe i doneo joj dva poena, savladavši u singlu Mate Delića i, u paru sa Nenadom Zimonjićem, hrvatski dubl Franko Škugor - Marin Draganja. Pre odlaska iz Kraljeva, gde su mečevi igrani, prvi reket sveta je najavio pohod na "salataru".

U Srbiji su, naravno, svi pozdravili odlučnost Novaka Đokovića da ponovo, kao i 2010. godine, trofej namenjen pobedniku Dejvis kupa dođe u našu zemlju.

Međutim, to se nije dopalo Borisu Bekeru.

"Srbija želi da osvoji trofej ove sezone i za to im je očigledno neophodan Đoković, a meni se ne sviđa što on igra u Dejvis kupu", počeo je priču nekadašnji nemački teniski as, a onda objasnio:

"Sistem takmičenja je zastareo i zato sve više vrhunskih igrača odustaje od njega. Teško je oporaviti se posle mečeva u Dejvis kupu, naročito ako igrate sva tri dana. Moramo pronaći način kako da ovo takmičenje ne izgubil vrednost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track