ENDI MAREJ O NOVAKOVOJ SARADNJI SA AGASIJEM: Đoković me iznenadio izborom trenera!
Foto: Profimedia

Škot u neverici

ENDI MAREJ O NOVAKOVOJ SARADNJI SA AGASIJEM: Đoković me iznenadio izborom trenera!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković angažovao je legenadrnog Amerikanca Andre Agasija za novog trenera, a ta odluka iznenadila je prvog reketa sveta Endija Mareja.

Đoković je prvo sve šokirao odlukom da raspusti kompletan stručni štab, a posle nekoliko nedelja gde je Novakov mlađi brat Marko vršio dužnost trenera, na Rolan Garosu tu ulogu će preuzeti Andre Agasi.

"To što će mu pomagati Andre jeste svakako pozitivna stvar za Novaka, ali i dobra za tenis. Kada velikani ostaju u igri to stvara veliko interesovanje. Iako ne znam kakav im je dogovor, znam da je Andre veoma, veoma zauzet, pošto radi toliko stvari pored tenisa, a i ima i svoju školu u Las Vegasu. Bio sam pomalo iznenađen kada je Novak saopštio da će sarađivati sa njim jer nisam verovao da će se Andre jednog dana odlučiti da postane trener", kaže Marej.

Endi Marej nije u dobroj formi i ne pruča partija sa kraja prošle godine, a na Rolan Garosu brani finale u kome ga je prethodne godine savladao upravo Đoković.

"Postao sam prvi igrač sveta na kraju prošle godine, ali je u međuvremenu bilo više trenutaka u kojima sam se mučio da pronađem motivaciju i zadam sebi nove ciljeve. Ali, kao i u prethodnih sedam, osam godina koliko mi traje karijera, uvek mi je maksimalni fokus bio usmeren na nastupe na Gren slemovima, a tako je i danas. Uvek se osećam posebno motivisano kada dođem na Slem, u situaciji kada igram loše", zaključio je Škot.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track