JEDVA ČEKA REZULTATE GLASANJA: Endi Marej za nezavisnost Škotske!
Foto: AP

Šokirao Britance

JEDVA ČEKA REZULTATE GLASANJA: Endi Marej za nezavisnost Škotske!

Tenis -
Marej se oglasio na društvenim mrežama s porukom da je ovo veliki dan za Škotsku i da jedva čeka da vidi rezultate referenduma

GLAZGOV - Najbolji britanski teniser Endi Marej, koji je poreklom Škot, najavio je da će na današnjem referendumu glasati za nezavisnost Škotske.Marej (27) je rođen u Glazgovu, a trenutno je 12. teniser sveta, iako je nekada bio drugi na ATP listi.On je još ranije najavio da će igrati za Škotsku u slučaju da na današnjem referendumu bude većina za nezavisnost.Marej se oglasio na društvenim mrežama s porukom da je ovo veliki dan za Škotsku i da jedva čeka da vidi rezultate referenduma.

"Danas je veliki dan za Škotsku! Negativnost "Ne" kampanje proteklih dana uticala je na moj stav o tome. Jedva čekam rezultate. Hajde da to uradimo!", naveo je Marej preko Tvitera.Teniser je tvitovao jutros u dva sata, pet sati pre otvaranja biračkih mesta, na kojima će građani moći da glasaju do 22 sata. Tvit Mareja, koji ima 2,7 miliona sledbenika, već je retvitovan više hiljada puta, a ocenjuje se da bi mogao da ima velikog uticaja na njegove obožavaoce.

Marej, koji ne živi u Škotskoj i stoga nema pravo da glasa na referendumu, dosad je bio uzdržan po pitanju nezavisnosti Škotske, mada je jednom prilikom rekao da bi igrao za nezavisnu Škotsku. Pristalice nezavisnosti su pozdravile njegov tvit na dan kada građani Škotske odlučuju o ostanku ili odvajanju od Ujedinjenog Kraljevstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track