NAJAVILI SU DA ZAVRŠAVA KARIJERU: Evo šta je Rodžer Federer rekao o penzionisanju
Foto: Reuters

Švajcarac nije ostavio dilemu

NAJAVILI SU DA ZAVRŠAVA KARIJERU: Evo šta je Rodžer Federer rekao o penzionisanju

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da nije bio siguran da će se vratiti i da će ponovo igrati na vrhunskom nivou i dodao da bi, kada bi mogao, podelio trofej Australijan opena sa Špancem Rafaelom Nadalom.

"Čestitam Rafi na neverovatnom povratku tenisu. Mislim da ni on ni ja nismo verovali da ćemo igrati finale Australijan opena. I da sam izgubio, povratak je bio savršen. Tenis je težak sport, samo je jedan pobednik. Da je moguće, rado bih prihvatio da delimo titulu", rekao je Federer.

Federer je danas osvojio 18. grend slem titulu, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobedio Španca Rafaela Nadala posle velike borbe u pet setova - 6:4, 3:6, 6:1, 3:6 i 6:3.

I Federer i Nadal su se poslednjih nekoliko meseci mučili s povredama. Švajcarac je pauzirao šest meseci i priznao je da je to bio težak period za njega.

"Nisam znao da mogu da se vratim, ali, eto, uspeo sam... Odigrao sam neverovatan turnir, ne mogu da budem srećniji trenutno", rekao je Federer.

On je imao poruku i za Nadala.

"Nastavi da radiš, potreban si tenisu", rekao je on.

Prethodnih dana na društvenim mrežama pojavila se informacija da će se Rodžer Federer penzionisati ukoliko osvoji titulu u Melburnu. Na kraju svog obraćanja na stadionu "Rod Lejver", Federer je rekao.

"Čestitam Rafinom timu. Želim da nastavite i ove godine i u godinama koje slede. Dozvolite da Rafa igra, potreban je tenisu. Dolazimo zbog publike i borimo se zbog nje. Uvek ste bili fantastični i uvek sam uživao. Hvala svima još jednom i nadam se da ćemo se videti sledeće godine", rekao je Rodžer Federer i time otklonio sve dileme oko toga da li će posle Melburna završiti karijeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track