SVET SE KLANJA ĐOKOVIĆU: Monstruozni kralj koji lomi srca sa stilom!
Foto: Printskrin

Pohvale na sve strane

SVET SE KLANJA ĐOKOVIĆU: Monstruozni kralj koji lomi srca sa stilom!

Tenis -
Najpoznatiji svetski mediji posle šestog trijumfa Novaka Đokovića na Australijan openu u prvi plan ističu njegovu neverovatno dominaciju svetskim tenisom, ali i žale za sudbinom Endija Mareja, nakon što je Britanac izgubio i peto u finale u Melburnu, četvrto od Srbina

"Đoković je bio nemilosrdan, odbranio titulu, stigao Roja Emersona sa šest trofeja i još jednom slomio srce Mareju", piše u izveštaju Rojtersa, uz konstataciju da je presudio drugi set.

Izveštač britanskog Bi-Bi-Sija (BBC) nije bio nadahnut, pa u naslovu piše da je Đoković pobedio Mareja 3:0 i osvojio šestu titulu, uz podsećanje da je Srbin neporažen u finalima u Melburnu, kao i da je stigao do 11. gren slem u karijeri, čime se izjednačio sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom.

Tradicionalno nadahnuta "Gazeta delo sport" konstatuje da je Melburn Đokovićev grad i da je Srbin u prvom setu delovao monstruozno na terenu.

Španska "Marka" uz naslov "Kralj Melburna" piše da je Đoković sa stilom odbranio titulu i pokazao da mu apsolutno nema premca u svetskom tenisu.

Čuveni francuski "L'Ekip" u naslovu ima samo jednu reč - NEPOBEDIV, a nemački "Bild" podseća na je Đokovićev trijumf istovremeno i trijumf Borisa Bekera.

Konačno, mediji u regionu takođe ne štede komplimente na račun srpskog tenisera: Đoković pomeo Mareja, piše čitani sarajevski portal "Klix", dok hrvatski "Index" navodi da Melburn ima svog kralja, ali da u finalu Đoković nije tako lako osvojio trofej, kao što to možda izgleda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track