(VIDEO) ĐOKOVIĆ U POLUFINALU PARIZA: Novak uz puno muka savladao Berdiha
Foto: Reuters

Mastersa u Parizu

(VIDEO) ĐOKOVIĆ U POLUFINALU PARIZA: Novak uz puno muka savladao Berdiha

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu pošto je savladao Tomaša Berdiha sa 7:6 (3), 7:6 (8).

Đoković će u za finale igrati protiv pobednika meča Stan Vavrinka - Rafael Nadal.

Dva seta trajala su dva sata i sedam minuta, nije viđen nijedan brejk pošto su obojica bili sigurni na svoj servis, a srpski teniser do trijumfa je došao zahvaljujući smirenijoj i preciznijoj igri u taj-brejku.

Branilac titule i trostruki osvajač pariskog mastersa postavio je lični rekord od 28 uzastopno dobijenih setova.

Drugi polufinalni par čine Španac David Ferer i Britanac Endi Marej. Ferer je ranije danas pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 6:3, 6:7 (6:8), 6:2, dok je Marej slavio protiv Francuza Rišara Gaskea takođe u tri seta - 7:6 (9:7), 3:6, 6:3.

Poslednji Masters sezone igra se u dvorani Bersi za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Bio je ovo 22. međusobni duel i 20. pobeda srpskog tenisera.

Đoković je u prethodnom kolu bio bolji od Francuza Žila Simona sa 6:3, 7:5, dok je Berdih takođe savladao domaćeg igrača - Žo-Vilfreda Congu sa 6:3, 6:4.

Titulu brani Đoković, koji je i najmlađi četvrtfinalista turnira iz serije 1000.

TOK MEČA

2. SET

7:6 - Kakav taj-brejk, oba igrača su propustila po jednu set loptu, na kraju Đoković prolazi dalje.6:6 - Igraće se taj-brejk kao i u prvom setu.

6:5 - Đoković je ponovo stekao prednost i stigao na gem od završetka meča.

5:5 - Berdih je produžio ovaj meč, nije dozvolio Đokoviću da napravi brejk i završi meč.

https://twitter.com/TennisTV/status/662735511174254592

5:4 - Đoković je stigao na korak od plasmana u polufinale.

4:4 - Berdih je izjednačio.

4:3 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja svoj servis.

3:3 - Berdih bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja. Upisao je šesti as u meču, a gem završio servis vinerom. Čeh ne dozvoljava Đokoviću da vrši pritisak na njegov servis.

3:2 - Nema promena, teniser koji servira osvoja gem. Ovog puta Đoković se malo namučio, jer je posle 40:15 dopustio Berdihu da stigne do izjednačenja, a zatim sa dva poena stigao do gema.

2:2 - Teniseri nemaju većih problema prilikom servisa.

2:1 - Srpski teniser osvaja novi gem bez preteranog uzbuđenja.1:1 - Dobro je servirao Berdih u drugom gemu drugog seta. Đoković je u jednom trenutku nezgodno pao.

1:0 - Đoković je osvojio uvodni gem u drugom setu.

1. SET

7:6 - Đoković stiže do 27. uzastopnog seta, čime piše istoriju tenisa. Srpski teniser je poveo sa 4:1, stigao do 6:2 i potom iskoristio drugu set loptu za 7:3. Prvi set trajao je 62 minuta.6:6 - Đoković se prvi put u meču suočio sa brejk loptom, ujedno i set loptom, ali je uspeo da je spase, potom i da iskoristi treću prednost za taj-brejk.

5:6 - Još jedan preslikan gem na servis Berdiha. Đoković osvoji dva poena, ali nikako više od toga.

5:5 - Ponovo bez problema Đoković osvaja gem za izjednačenje.

4:5 - Berdih ne posustaje na svoj servis. Iako se daleko više muči u odnosu na servise Đokovića, Čeh uspeva da ih sačuva.

4:4 - Još jedan servis bez problema za Đokovića. Srpski igrač je u četiri gema kada je servirao izgubio ukupno tri poena. Sa druge strane osvojio je 11 na servis Čeha, ali nije uspeo da ih materijalizuje kroz brejk.

3:4 - Berdih drži svoj servis, iako je Đoković opasno pripretio.

3:3 - Đoković je osvojio i treći gem na svoj servis bez većih uzbuđenja.

2:3 - Đoković nije uspeo da stigne do brejk prilike, jer je u dva navrata kada je stigao do izjednačenja Čeh sjajno servirao i napadao.

2:2 - Još jedan lagan gem za Đokovića. Srpski tensier je osvojio prva tri poena, potom napravio jednu grešku, da bi u narednom poenu odservirao as viner za izjednačenje u gemovima.

1:2 - Đoković je u trećem gemu stekao prvu priliku za brejk, ali je nije iskoristio. Čeh je u nastavku odlično servirao i stigao do novog vođstva.

1:1 - Đoković je lako osvojio svoj prvi servis u meču.

0:1 - Berdih je prvi servirao na meču i uz dva izgubljena poena došao do vođstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track