(VIDEO) SENZACIONALAN PORAZ OD 142. NA SVETU: Ivanovićeva ispala od kvalifikantkinje u prvom kolu AO
Foto: Beta/AP

Ana, šta ti bi?

(VIDEO) SENZACIONALAN PORAZ OD 142. NA SVETU: Ivanovićeva ispala od kvalifikantkinje u prvom kolu AO

Tenis -
Srpska teniserka je lako dobila prvi set, ali potom u naredna dva napravila neverovatan broj grešaka

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović senzacionalno je poražena na startu Australijan opena. Petu teniserku sveta izbacila je 142. na WTA listi Čehinja Luci Hradecka, koja je u glavni žreb stigla posle kvalifikacija. Čehinja je nakon 86 minuta slavila rezultatom 1:6, 6:3, 6:2.

Ivanovićeva je sjajno započela meč i posle samo 21 minuta osvojila prvi set sa 6:1. Niko nije mogao ni da nasluti da će meč krenuti sasvim drugim tokom. Hradecka je u drugi set ušla daleko sigurnije, a Ana je počela da greši. Ivanovićeva je napravila čak 10 duplih servis grešaka, neke od njih u presudnim trenucima.

Hradecka je povela sa 3:0 u drugom setu, međutim Ana se vratila do 3:3. Pri rezultatu 4:3 za Čehinju Ana je napravila čak tri duple servis greške u jednom gemu, pa je Hradecka povela sa 5:3, a odmah potom iskoristila servis za izjednačenje u setovima 1:1.

Prva dva gema u trećem setu protekla su bez iznenađenja, da bi Ana ponovo duplom servis greškom poklonila protivnici brejk. Hradecka je uspešno sačuvala prednost i sa još jednim brejkom uspela da stigne do senzacionalne pobede.

Ovo je bio loš dan za srpske teniserke pošto je na startu Australijan opena poražena i Bojana Jovanovski. Ona je u prvom kolu poražena od Italijanke Roberte Vinči sa 7:5, 6:1. Protivnica Vinči u narednoj rundi biće Ruskinja Jekaterina Makarova, koja je bila bolja od Belgijanke En Sofi Mestah sa 6:2, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track