(VIDEO) ENDI RASPLAKAO SRBIJU: Đoković poražen od Mareja u Londonu, Britanac broj 1 na kraju sezone
Foto: AP

Poraz Noleta na kraju 2016.

(VIDEO) ENDI RASPLAKAO SRBIJU: Đoković poražen od Mareja u Londonu, Britanac broj 1 na kraju sezone

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković poražen je od Endija Mareja u finalu Masters kupa u Londonu 3:6, 4:6.

Britanac je prvi put u karijeri osvojio završni turnir sezone, a ujedno je obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste na kraju 2016.

Marej je zabeležio 11. trijumf nad Đokovićem u njihovom 25. meču, koji je prethodnih dana dobio epitet "istorijski", jer je odlučivao o svetskom broju jedan.

Novak je bolje počeo meč, bio je sigurniji u uvodnim gemovima, ali se sve promenilo sredinom prvog seta. Marej je u šestom gemu prvi put zapretio, imao dve brejk lopte, koje nije iskoristio, ali iskoristio je sledeću, za 5:3, pa je kasnije bez problema osvojio prvi set.

Novak je sve više grešio, Marej sve vreme bio strpljiv i koristio greške rivala. Tako je u drugom setu Britanac lako došao do dva brejka prednosti - 4:1. Međutim, Nole ne bi bio Nole kada bi se predao. Dao je srpski igrač poslednje atome snage u finišu, vratio je jedan brejk (4:2), ali drugi nije mogao. Mučio je protivnika i kada je ovaj servirao za meč, spasao je tada dve meč lopte. Ipak, Marej je realizovao treću i prvi put u karijeri završio je sezonu kao "broj jedan".

Podsetimo, Đoković je najbolji teniser sveta na kraju godine četiri puta - 2011, 2012, 2014. i 2015.

TOK MEČA:

Drugi set:

4:6 - KRAJ!

4:5 - Nole je produžio nadu, ali Marej u sledećem gemu servira za meč.

3:5 - Marej je uzeo gem, ali imao je Novak šanse... Jednom je čak pogodio liniju, sudija je uzviknuo: "Aut", a Đoković nije tražio čelendž, pa je umesto 30:30, na semaforu pisalo 40:15...

3:4 - Novak je bio siguran na svoj servis... I dalje je jedan brejk u zaostatku.

2:4 - BREJK! Đoković je vratio jedan brejk! Iskoristio je prvu brejk loptu na meču! Marej je poslao lopticu u aut za Noletovu nadu u preokret.

1:4 - BREJK! Nole je u potpunosti pao. Marej je to znalački iskoristio.

1:3 - Kakav promašaj Đokovića! Na 30:15 imao je zicer, ali je volej poslao u mrežu, posle čega je Marej odservirao as. U drugom setu Novak je napravio devet, a Endi samo dve neiznuđene greške.

1:2 - Novakov servis je bio sigurniji, pa je osvojio prvi gem u drugom setu.

0:2 - Britanac je bez problema potvrdio brejk.

0:1 - BREJK! Marej je iskoristio četvrtu brejk loptu u ovom gemu! Novak je dosta grešio, Endi je igrao sigurnije i zato je stekao veliku prednost na startu drugog seta.Prvi set:

3:6 - Prvi reket sveta je potvrdio brejk iz prošlog gema i napravio prvi od dva neophodna koraka od odbrane svetskog trona.

3:5 - BREJK! Marej je propustio dve brejk lopte u šestom gemu, a u ovom je iskoristio prvu. Novak je bio previše defanzivan na brejk lopti, što je Britanac iskoristio i u sledećem gemu servira za prvi set.

Godine 1988. u finalu su igrali Beker i Lendl - sadašnji treneri Đokovića i Mareja. Tada je pobedio Nemac...

Mnogo je poznatih ličnosti sada u "O2 areni"

3:4 - Siguran gem Mareja. Odlično je servirao.

3:3 - Novak je spasao dve brejk lopte! Borba se rasplamsala. Marej je dva puta bio u prilici da oduzme servis Đokoviću, koji mu to ipak nije dozvolio. Na kraju, posle skoro deset minuta borbe u šestom gemu, osvojio ga je Novak.

Podrška Endiju - majka Džudi

Podrška Novaku - supruga Jelena

2:3 - I treći put je prvi reket sveta u gemu kada je imao početni udarac prepustio Novaku dva poena.

2:2 - I ponovo Đoković nije izgubio nijedan poen kada servira - 8 od 8!

U Endijevom boksu nisu baš mirni...

1:2 - Delovalo je da će i Britanac dobiti gem sa nulom, ali je onda Nole osvojio dva uzastopna poena i zapretio - 40:30. Ipak, Endi je dobio sledeći i stavio tačku na gem.

1:1 - Odličan početak Novaka! Dobio je gem bez izgubljenog poena.

0:1 - Marej je dobio gem na svoj servis, ali nije to učinio lako. Zabeležio je as, ali i dve dvostruke servis greške. Ipak, od 30:30 vezao je dva poena i poveo na startu.

19:16 - Meč je počeo! Marej servira!19:08 - Marej i Đoković se zagrevaju uoči starta meča

19:00 - Teniseri izlaze na teren
18:45 - Evo koje će poznate ličnosti gledati meč između Đokovića i Mareja

18:15 - Pogledajte kako je Marej izgledao kao dečak

18:00 - Đoković i Marej pišu tenisku istoriju OVDE 17:40 - Magnus Norman jedva čeka finale
17:20 - Srpski glumci podržali Novaka Đokovića OVDE

17:10 - Boris Beker sve objasnio

16:50 - Novak dobio podršku i od glumca Andrije Miloševića 16:40 - Đoković odrađuje poslednji trening uoči duela sa Marejem
16:20 - Vilander opet opleo po Novaku OVDE 16:00 - Novak vodi 24:10 protiv Mareja

Novak je od poslednjih 15 mečeva sa Marejem dobio čak 13. Ove sezone su poslednji put igrali u finalu Rolan Garosa, kada je Đoković po prvi put u karijeri stigao do ovog trofeja.Pobedniku turnira u Londonu će pripasti 2.391.000 dolara. ATP je odlučio da najboljeg na kraju godine nagradi sa dodatnih tri miliona dolara, dok će drugoplasiranom pripasti duplo manje. Osvajač završnog Mastersa osvojiće ukupno 5.391.000 dolara, a poraženom će pripasti 2.761.000.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track