(VIDEO) ISTORIJSKI TRIJUMF: Đoković pregazio Raonića, osvojio Indijan Vels i oborio novi rekord
Foto: Fonet

27. Masters titula

(VIDEO) ISTORIJSKI TRIJUMF: Đoković pregazio Raonića, osvojio Indijan Vels i oborio novi rekord

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivo je pobedio Kanađanina Miloša Raonića u finalu turnira Masters serije u Indijan Velsu - 6:2, 6:0.

Đoković je bukvalno demolirao Kanađanina za 77 minuta! Prepustio mu samo dva gema! I sve to u finalu turnira Masters serije!

Neverovatno je i to da je srpski teniser napravio ukupno četiri neiznuđene greške - sve četiri u prvom setu. Tako je i šesti put savladao Raonića u isto toliko njihovih duela.

Đoković je treći put zaredom osvojio trofej u Indijan Velsu, odnosno ukupno peti put u karijeri, postavivši novi rekored (Federer ima četiri).

Takođe, Novak je osvojio 27. titulu na turnirima Masters serije izjednačivši se sa rekorderom Nadalom. U Majamiju, na turniru koji počinje krajem sledeće nedelje, imaće priliku da i u toj kategoriji postane rekoreder.

Deluje da Novakovom teroru na terenu nema ko da stane na put.

"Neverovatno je videti da svaki put kad dođem ovde oseća se teniska groznica i sportska strast. Indijan Vels postavlja visoke standarde", rekao je Đoković tokom svečane ceremonije dodele priznanja.

"Ovo takmičenje zaslužuje da bude viši nivo od ovog koje je sada. Između Mastersa i gren slema nema ništa, mogli bismo ovaj turnir da ubacimo negde između", dodao je srpski teniser aludirajući da je Indijan Vels "prerastao" kategoriju ATP 1000.

I na kraju, prvi reket sveta obratio se rivalu:

"Žao mi je, očigledno je da nisi bio na svom najvišem nivou. Nadam se da ćeš brzo da ozdraviš".

TOK MEČA:

Drugi set:

6:0 - KRAJ!

5:0 - Đoković ne popušta, a Raonić ne može više! Srbin je iskoristio treću brejk loptu u ovom gemu.

4:0 - Miloš je pružio kakav-takav otpor u ovom gemu. Došao je od 30:30. I to je bilo to od njega.

3:0 - BREJK! Novakov teror ne prestaje. Trudi se kanadski teniser da izbegne katastrofu, ali mu ne ide. Đoković je iskoristio drugu brejk loptu u ovom gemu i nezadrživo gazi ka novoj titulu.

2:0 - Brejk iz prošlog gema potvrđen je bez izgubljenog poena.

1:0 - BREJK! Gde je stao u prvom, Đoković je nastavio u drugom setu. Ponovo je koristio loš Raonićev drugi servis, došao do 0:40, Kanađanin je zatim stigao do 30:40, ali onda je pogrešio u dužoj razmeni udaraca.

22:20 - Novak je izašao na teren, a Raonić se tek sad vratio iz svlačionice. Meč se nastavlja.

22:18 - Meč gleda i Bil Gejts.

22:15 - Raonić je zatražio dužu pauzu kako bi mu u svlačionici bila ukazana pomoć.

Prvi set:

6:2 - Samo 43 minuta trebalo je Đokoviću da dobije prvi set. Napravio je samo četiri neiznuđene greške i napravio dva brejka, a rivalu nije dao nijednu priliku da mu oduzme servis.

5:2 - Raonić osvaja gem, uz izgubljena dva poena.

5:1 - Prvi reket sveta bez problema dobija gem na svoj servis i održava prednost.

4:1 - Konačno Raonić osvaja gem. Ali ne bez muke, tek posle tri izjednačenja. Ipak, uspeo je da se upiše.

21:54 - U publici je Martina Navratilova.

4:0 - Srpski teniser je nastavio da melje rivala. Posle devet uzastopnih Novakovih poena, Raonić je uzeo jedan. I to je bilo sve od njega u ovom gemu.

3:0 - BREJK! SA NULOM! Novak Milošu nije dao ni poen! Kanađanin se silno muči sa drugim servisom. Još nijedan poen nije uzeo kada promaši prvi, a to se desilo osam puta.

2:0 - Kanađanin je bolje počeo gem - 0:30. Ipak, Novak je vezao tri poena zaključno sa jednim dobijenim posle "čelendža" Raonića, koji se nije predavao i uspeo je da dođe do 40:40. Usledile su dva sjajna poteza, Đokovićev pasing šot i Raonićev strahoviti forhend za još jedno izjednačenje. Tada je Novak dva puta dobro odservirao i potvrdio brejk.

Sjajan LOB Djokovica vec u prvom gemu by goal365hd

1:0 - BREJK! Đoković je iskoristio drugu brejk loptu, odnosno Raonić je forhend poslao u aut. Prvi reket sveta je dobio svih pet poena u ovom gemu na protivnikov drugi servis!

21:30 - Meč je počeo. Prvi servira Raonić.

21:25 - Evo osvajača Masters titula:

21:18 - Finalisti u muškoj konkurenciji izlaze na teren...

20:48 - Viktorija Azarenka osvojila je titulu u ženskoj konkurenciji pošto je u finalu savladala Serenu Vilijams 6:4, 6:4. To znači da će ubrzo posle dodele nagrada Beloruskinji i Amerikanki na teren izaći Đoković i Raonić.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

20:44 - "Miloš igra verovatno najbolji tenis u karijeri. Osvojio je Brizbejn, igrao polufinale u Melburnu, a onda se oporavio i stigao ovde do finala. To je impresivno. Njegov servis je već bio fenomenalan, ali deluje mi kao da ga je još unapredio, posebno drugi servis. Svestan sam da će biti težak duel, ali ako uspem da neutralizujem servis, mislim da imam dobru šansu sa osnovne linije", rekao je Novak.Celu njegovu izjavu vezanu za večerašnje finale pročitajte OVDE.

20:38 - Nadal je posle poraza od Novaka bio surovo iskren. Šta je Španac rekao, saznajte OVDE.

20:35 - Raonić je, kao i Đoković, bio slobodan u prvom kolu, a onda je pobedio Španca Iniga Servantesa 6:1, 6:3, zatim mu je Australijanac Bernard Tomić predao meč, onda je bio bolji i od Čeha Tomaša Berdiha 6:4, 7:6, Francuza Haela Monfisa 7:5, 6:3 i u polufinalu od Belgijanca Davida Gofana 6.3, 3:6, 6:3.

20:30 - Đoković je na putu do finala eliminisao Amerikanca Bjorna Fratanđela 2:6, 6:1, 6:2, Nemca Filipa Kolšrajbera 7:5, 7:5, Španca Felisijana Lopeza 6:3, 6:3, Žoa Vilfreda Congu 7:6, 7:6 i u polufinalu Rafaela Nadala 7:6, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track