(VIDEO) FEDERER VIŠE STREPI OD NOLETA NEGO OD MAREJA: Svi hoćemo da probijemo Đokovića!
Foto: Fonet

Švajcarac želi 18. gren slem titulu

(VIDEO) FEDERER VIŠE STREPI OD NOLETA NEGO OD MAREJA: Svi hoćemo da probijemo Đokovića!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer vraća se na teren 1. januara posle šestomesečne pauze zbog povrede učešćem na Hopman kupu.

U najavi nove sezone Federer je izrazio nadu da može da osvoji 18. gren slem titulu, ali i priznao da svi teniseri sa ATP tura pokušavaju da "probiju" Novaka, jasno ukazujući da više strepi od srpskog tenisera nego od "broja jedan" Endija Mareja.

"Možda je i mom telu i mom umu bio potreban duži odmor. Videćemo da li se isplatilo", rekao je Federer, trenutno 16. na ATP listi.

On je rekoreder po broju gren slem titula.

"Nadam se da me 18. gren slem trofej čeka iza ćoška", nastavio je 35-godišnji Švajcarac i dodao:

"Razmišljam pozitivno, verujući da mogu da dobijam još važnih mečeva u polufinalu i finalu i da osvojim još gren slem titula".

Jasno je i Federeru da će mu na putu ostvarenja cilja najveće prepreke predstavljati dvojica najboljih tenisera današnjice, Endi Marej i Novak Đoković. Britanac je trijumfovao na jednom gren slem turniru u prethodne dve godine, uz dva finala, dok je bez premca najuspešniji na najvećim turnirima u poslednje vreme Novak Đoković.

"Bio sam veoma blizu gren slem trofeja više puta prethodnih godina, ali to se ne računa, jer nisam pobeđivao. Novak je imao neverovatan niz i neverovatno je teško 'probiti' ga, ne samo meni, već svima. Endi je donekle to uspeo i ulio nadu ostalima da možda mogu i oni".

Federer je poslednju gren slem titulu uzeo još 2012.

"Ja verujem da mogu do još jednog velikog trofeja, a vreme će pokazati da li sam u pravu", zaključio je Rodžer Federer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track