Najnovije vesti

SRBIN IZ SURDULICE NOSIO ZASTAVU KIPRA NA OTVARANJU OI! Zbog NATO agresije napustio Srbiju: Svet ga pamti po jednom potezu VIDEO
Foto: Tviter/Milan Trajković

Osvaja medalje za Kipar

SRBIN IZ SURDULICE NOSIO ZASTAVU KIPRA NA OTVARANJU OI! Zbog NATO agresije napustio Srbiju: Svet ga pamti po jednom potezu VIDEO

Tokyo 2020

Sonja Vasić i Filip Filipović nisu jedini Srbi koji su nosili zastavu na otvaranju Olimpijskih igara.

Zastavu Kipra na svečanosti u Tokiju su nosili Andri Elefteriju i Milan Trajković, momak rođen u Surdulici.

Milan je rođen 1992. godine u Surdulici, gde je živeo nekoliko godina, da bi se odselio sa porodicom na Kipar. Razlog za ovakav potez njegovih roditelja bilo je NATO bombardovanje 1999. godine. Milan je dobio kiparsko državljanstvo i postao jedan od njihovih najuspešnijih sportista.

Momak iz Surdulice je osvojio prvu zlatnu medalju u istoriji Kipra na Evropskim dvoranskim prvenstvima 2019. godine, u disciplini 60 metara sa preponama.

Trajković je učestvovao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, gde je trčao u finalu u disciplini 110 metara sa preponama, a u istoj disciplini će nastupati i u Tokiju.

Svojevremeno mu je postavljeno pitanje da li bi mogao da nastupa za Srbiju, na šta je odgovorio.

"Nije bilo kontakta... Mislim da je sada kasno. Morao bih da u tom slučaju pauziram tri godine, a godinu ako bi oni pristali, ali ne bi pristali... Tri godine bez takmičenja? Ne bih to uradio".

Svetu je ostao upamćen i po džentlmenskom gestu kada je jednoj volonterki na prvenstvu Evrope u Amsterdamu 2016. godine, usled kiše i hladnog vremena, dao svoju jaknu.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track