HRVATSKI MEDIJI O USPEHU DAMIRA MIKECA: Srbiji prvu medalju doneo rođeni Splićanin
Foto: OKS

bave se našim rezultatima više nego svojim

HRVATSKI MEDIJI O USPEHU DAMIRA MIKECA: Srbiji prvu medalju doneo rođeni Splićanin

Tokyo 2020 -

Posle prvog dana Olimpijskih igara u Tokiju mediji u Hrvatskoj se bave češće uspehom Srbije, Slovenije i tzv. Kosova, nego rezultatima svojih sportista.

Nisu Hrvati propustili priliku da podsete da je srebrni srpski strelac Damir Mikec rođen 1984, godine u Splitu, ali su priznali kako su Srbija, Slovenija, pa i lažna država Kosovo napravili mnogo bolji rezultat od njih.

- Kako je kod nas normalno gledati u tuđe dvorište i porediti gde je lepše ili bolje, tako nakon prvog dana u Tokiju možemo konstatovati da naše komšije, Srbija i Slovenija, već imaju tri medalje, Srbi dve, a Slovenci jednu, pišu “Sportske novosti” i dodaju.

- Srbija je subotu počela sa srebrnom medaljom strelca Damira Mikeca, koji je inače rođen u Splitu 1984. godine, u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem. Na kraju dana bronzu im je donela Tijana Bogdanović u tekvandou u kategoriji do 48 kilograma, konstatuju Hrvatski mediji.

Hrvatski mediji su se poklonilili i Slovencima...

- Slovenci su uzeli bronzu preko Tadeja Pogačara. Doduše, u deželi su se od dvostrukog aktualnog pobednika Tur de Fransa potajno nadali i medalji od plemenitijeg materijala, no neće se žaliti. Medalju ima i lažna država Kosovo, koje je takođe bila deo nekadašnje države, pišu Hrvatski mediji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track