MISLIM DA SE ON NAJVIŠE SLIKA U OLIMPIJSKOM SELU! Luka Dončić se našalio na Novakov račun!
Foto: Zorana Jevtić, EPA Etienne Laurent

HIT

MISLIM DA SE ON NAJVIŠE SLIKA U OLIMPIJSKOM SELU! Luka Dončić se našalio na Novakov račun!

Tokyo 2020 -

Košarkaši Slovenije pobedii su Argentinu 118:110 u prvom meču na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Slovence je do prve pobede u grupi C vodio fenomenalni Luka Dončcić sa 48 poena, 11 skokova i pet asistencija, od čega je 31 poen postigao na poluvremenu. Ispratio je ga Klemen Prepelič sa 22 koša i cectiri uhvaćene lopte, dok je Vlatko Čanačar dao 12 poena. U timu Argentine prednjačili su Luis Skola sa 23 poena i Fakunco Kampaco sa dva poena manje.

Luka Dončić
foto: Profimedia

Nakon meča svoje utiske za medije preneo je Luka Dončić kome je malo falilo da uđe u istoriju Olimpijskih igara.

- Argentina je odličan tim. Bilo je teško, jer su igrali veoma dobro u odbrani. Ali spremili smo se na adekvatan način i odigrali ekstremno dobro. Bili smo čvrsti u defanzivi, igrali smo dobro u napadu. Prvi meč na Olimpijskim igrama je iza nas, velika pobeda i osećamo se posebno - rekao je Dončić odmah posle utakmice.

Kaže da ga rekord koji je mogao da obori na današnjem meču ne zanima mnogo i da je igrao isključivo za reprezentaciju i pobedu.

- Veoma je poseban dan za Sloveniju. Ne interesuju me rekordi, želeli smo pobedu i po to smo došli - rekao je Luka.

Novak Đoković, Tokio 2020, Olimpijske igre
foto: Profimedia

Mnogi Luku Dončića smatraju za jednu od najvećih zvezda Olimpijskih igara zajedno sa našim Novakom Đokovićem. I jedan i drugi privlače ogromnu pažnju u olimpijskom selu. Ali Slovenac kaže da je naš najbolji teniser ipak za pedalj ispred.

- Volim to što sam zvezda ovih Olimpijskih igara. Osećam se dobro. Mnogo se fotografišem u olimpijskom selu, naravno, mogao bih i više, ali mislim da je lik sa najviše slika na ovim Igrama Novak Đoković - našalio se Dončić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track