MONSTRUOZNO! Novaka jezivo VREĐAJU zbog lažne vesti! Gore društvene mreže: Hejteri se rugaju Srbinu i likuju zbog neuspeha na OI!
Foto: Profimedia

bruka

MONSTRUOZNO! Novaka jezivo VREĐAJU zbog lažne vesti! Gore društvene mreže: Hejteri se rugaju Srbinu i likuju zbog neuspeha na OI!

Tokyo 2020 -

Najbolji teniser svih vremena, srpski as Novak Đoković, našao se na udaru kritika nakon poraza u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Novak je borbi za bronzu poražen od Španca Pabla Karenja Buste, a nakon toga je zbog povrede i iscrpljenosti odlučio da preda meč polufinala u miks dublu sa Ninom Stojanović.

Novak je na meču protiv Španca u par navrata iskalio bes na terenu, što su hejteri odmah iskoristili za negativnu kampanju.

Njegove izjave o borbi sa pritiskom iskoristili su da ga najstrašnije ocrne. Smatraju da Đoković nema pravo da drži nekome lekcije, jer navodno ni sam ne ume da se izbori sa pritiskom.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Namie, nakon šokantnog odustajanja slavne američke gimnastičarke Simon Bajls sa Olimpijskih igara u Tokiju se dosta govorilo o mentalnom zdravlju sportista.

Novak je na jednoj konferenciji odgovorio na uopšteno pitanje o borbi sa pritiskom na terenu, a pojedini mediji sa Zapada su to odmah iskoristili kako bi ga predstavili u negativnom kontekstu.

"Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente", rekao je Novak.

"Uspeo sam da razvijem mehanizam uz pomoć kog se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena. Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osećaj da posedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis. Niko se ne rađa sa takvim sposobnostima. Sve to dođe s vremenom", dodao je srpski as.

Iako Novak nije govorio o slučaju američke atletičarke, mnogi su odmah iskoristili priliku da ga napdanu. U svojim izveštajim su naveli da je imao "eksplozivne komentare na račun Bajls", što naravno nije istina.

Tako je ugledni francuski L'Ekip bez trunke srama "stavio Novaku u usta" nešto što nije izgovorio.

"Dok je američka gimnastičarka Simon Bejls odlučila da se povuče sa dva takmičenja na Olimpijskim igrama da bi sačuvala svoje mentalno zdravlje, Novak Đoković rekao je u sredu da je pritisak 'privilegija'".

Novinar pomenutog lista je kasnije uputio javno izvinjenje Srbinu zbog "izvrtanja izjave", ali šteta je već bila napravljena, a demanti nikada nema snagu prvobitne vesti.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Očekivano, odmah nakon neuspeha Đokovića u završnici olimpijskog turnira usledili su žestoki napadi hejtera na društvenim mrežama. Novakovo lomljenje i bacanje reketa u izlivu besa, mnogi su iskoristili da ga ponovo predstave kao najvećeg negativca u istoriji belog sporta.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Reakcije na lažnu vest o komentarisanju atletičarke prešle su sve granice ukusa. Pored sramnih prozivki na račun Srbina, na društvenim mrežama je osvanula i jedna gnusna karikatura.

Naravno, ima i onih koji cene srpskog asa i koji osuđuju ove skandalozne napade.

"Moram da kažem da mi je žao Novaka Đokovića večeras. Očigledno je danas mogao da deluje bolje, ali za njega su ovo bila prilično u**ana 24 sata. Osim toga, ova smešna ideja da je on Simon Bajls 'držao predavanje' o suočavanju sa pritiskom je besmislena, ostavite ga na miru", napisao je nakon Novakovog neuspeha u meču za bronzu jedan novinar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track