Najnovije vesti

KO JE MILENKO SEBIĆ? Zanosna RUSKINJA mu promenila život i karijeru: Kada je oženio NJU i uzeo za trenera sve mu je krenulo...
Foto: Printscreen

ŽIVOTNA PRIČA

KO JE MILENKO SEBIĆ? Zanosna RUSKINJA mu promenila život i karijeru: Kada je oženio NJU i uzeo za trenera sve mu je krenulo...

Tokyo 2020

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić osvojio je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini malokalibarska puška trostav.

Sebić je u finalu ostvario rezultat od 448,2 kruga, dok je zlatnu medalju osvojio Kinez Čanhun Žen, uz novi svetski i olimpijski rekord (466 kruga). Srebro je pripalo ruskom takmičaru Sergeju Kamenskom (464,2 kruga).

Ipak, nije bilo lako vinuti se do ovih visina. Sebić je rođen 1984. godine u Tresteniku, a ovo su mu druge Olimpijske igre u karijeri. I u Riju je najbolji bio u trostavu, kada je stigao do 11. mesta, dok se nije proslavio u druge dve discipline u kojima se takmičio...

Momak koji je visok skoro dva metra počeo je da se bavi streljaštvom 1998. godine, a trenutno nastupa za Novi Sad 1790, dok je bio član i Crvene zvezde.

Prvi veliki uspeh u karijeri bila je bronza na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Granadi, kada je sa muškom streljačkom reprezentacijom Srbije bio treći u gađanju malokalibarskom puškom u ležećem stavu, a osvajao je i tri srebra sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu, kao i srebro na Svetskom prvenstvu u trostavu 2016. godine.

O njegovom privatnom životu se malo zna, ali je zanimljivo da je oženjen ruskom strelkinjom Alinom Sebić sa kojom ima jednu kćerku.

Vrlo je zanimljivo da je Alina (30) njegov trener, a da je predstavljala Rusiju kao juniorka.

U jednom intervjuu ispričao je da mu je "sve krenulo" kada se oženio, pošto je tada odlučio da radi sa Alinom, pa su se tako medalje samo nizale...

"Za to je zaslužna Alina Sebić, moja supruga i trener. Venčali smo se 2014. godine i ja sam ubrzo promenio trenera i počeo da radim s njom i - rezultati su krenuli na bolje. Alina na treninzima primenjuje ruski sistem, po kojem je radila prvo u juniorskoj, a zatim i seniorskoj reprezentaciji Rusije", ispričao je Sebić i dodao:

"Ona se polako vraća nekadašnjim rezultatima. Na poslednjim takmičenjima je pokazala vidan napredak i verujem da će uskoro zakucati na vrata naše reprezentacije, pošto je dobila državljanstvo Srbije i prebrodila preiod privikavanja na novu sredinu, naučila jezik".

Nema sumnje da će Alina, kao i njihovo dete, biti presrećno posle ove medalje.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja