USTAO U STUDIJU I POKLONIO SE IVANI ŠPANOVIĆ! Dragutin Topić pokazao šta je POŠTOVANJE: Od BLATA ćemo da je pravimo
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ, Printscreen

on zna kako je

USTAO U STUDIJU I POKLONIO SE IVANI ŠPANOVIĆ! Dragutin Topić pokazao šta je POŠTOVANJE: Od BLATA ćemo da je pravimo

Tokyo 2020 -

Najbolja srpska ateletičarka Ivana Španović zauzela je skokom 6.91 metar četvrto mesto u finalu discipline skoka u dalj na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Šestostruki učesnik Olimpijskih igara srpski skakač u vis Dragutin Topić je pre svog odgovora o Ivani ustao i poklonio joj se u studiju Radio televizije Srbije. .

"Evo, da vaša emisija bude gledanija, ja ću sada da ustanem i da se poklonim Ivani Španović na svemu što se uradila u poslednjih 15 godina. Mi ćemo nju da pravimo od blata, kao i Novaka Đokovića i ostale", rekao je on na početku.

Topić je potom podsetio na teškoće sa kojima se velika šampionka suočavala uoči Olimpijskih igara.

"Svi znamo kako je ona došla tamo, u martu mesecu imala je ozbiljnu povredu, rupturu mišića, u aprilu je počela da trenira i uspela da dođe do Olimpijsklih igara. Njoj je najteže. Ona će da se bori s tim celog života", dodao je Topić.

Nacionalni rekorder sa skokom uvis 2,38 rekao je da je nedostajalo malo sreće i da bi možda promenio samo jedan detalj u Ivaninoj pripremi za skokove.

"Ivana i ja nismo prijatelji, ona je generacija Emira Bekrića, ali s obzirom na moje iskustvo i broj medalja i broj nastupa na Olimpijskim igrama, mogu da kažem da je ona atletičar 'broj jedan' svih vremena u Srbiji i siguran sam da će izvući pouku. Falilo je malo sportske sreće. Ona ne mora da se vraća na put uspeha, ona je već na njemu... Da sam u stručnom timu, možda bih primetio da su u toj aklimatizaciji napravili mali propust, ali oni znaju šta rade", izjavio je legendarni atletičar.

Za kraj, poslao joj je i poruku:

"Drži se Ivana, ne daj se!", rekao je Topić, koji je na Olimpijskim igrama u Atlanti i sam bio na četvrtom mestu.

Kurir sport / RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track