SPS: Tačijevi Srbi napali Krstimira Pantića
Foto: Tanjug

Osuda divljačkog napada

SPS: Tačijevi Srbi napali Krstimira Pantića

Politika -
Osobe koje su napale Pantića rade isto što i Hašim Tači, žele da spreče Srbe da izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike, ocenjuju socijalisti

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije najoštrije je danas osudila divljački napad na kandidata liste Srpska za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimira Pantića.

Višemesečne verbalne pretnje da Srbi ne izađu na izbore pretočene su u bacanje bombi na kuće neistomišljenika, a sam napad na Pantića pokazuje da se prešlo na golu upotrebu sile, naveo je SPS u saopštenju.

"Osobe koje su napale Pantića rade isto što i Hašim Tači, žele da spreče Srbe da izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike", dodaje se u saopštenju.

SPS ocenjuje da je i napadačima i Tačiju važno da "Tačijevi Srbi predstavljaju Srbe sa Kosova i govore i rade ono što odgovara Tačiju, a ne Srbima sa KiM i Srbiji". Ovaj vandalski čin, kako je navedeno u saopštenju SPS-a, uperen je protiv Srba na Kosovu, državne politike i državnih interesa Srbije, jer je Srbija jasno rekla da je njen interes i interes Srba sa KiM da se izađe na izbore i da Srbi izaberu predstavnike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track