SRAMOTA: Agencija napala Vučića jer spasava malu Ljubicu!

Udar na vicepremijera

SRAMOTA: Agencija napala Vučića jer spasava malu Ljubicu!

Društvo -
Agenciji za borbu protiv korupcije nije bilo dovoljno ni to što je Vučić naglasio da je to donacija koju su prikupili iz svojih džepova članovi SNS za spas male Ljubice, kojoj je potrebno 50.000 evra da se otrgne od sigurne smrti

BEOGRAD- Agencija za borbu protiv korupcije je, po sopstvenom priznanju, na nagovor pojedinih medija, čija imena nije navela, ali kojima smetaju humanitarne akcije, napala u utorak predsednika SNS Aleksandra Vučića zato što je u nedelju posetio u selu Zasavica dom porodice bolesne bebe Ljubice Adamić (2), koja u Beču na aparatima čeka na presađivanje srca, i njenom ocu Šimiju Adamiću, uz reči podrške, uručio finansijsku pomoć od 10.000 evra koje su prikupili članovi SNS, a njegovu decu obradovao je punim kesama slatkiša.Agenciji za borbu protiv korupcije nije bilo dovoljno ni to što je Vučić naglasio da je to donacija koju su prikupili iz svojih džepova članovi SNS za spas male Ljubice, kojoj je potrebno 50.000 evra da se otrgne od sigurne smrti. Naime, Agencija se oglasila, kako navodi, povodom zahteva medija, ali nije navela kojih medija, a u vezi sa humanitarnim aktivnostima političkih subjekata i njihovih predstavnika i podsetila da funkcioneri ili članovi političkih stranaka mogu da daju humanitarni prilog iz sopstvenih sredstava i za svoj račun, čak i kad to čine organizovano (u okviru stranke, poslaničkog kluba, itd), što je direktan atak na Vučića, koji je i prvi potrpedsednik Vlade Srbije.Međutim, dodaje Agencija, trošenje novca koji je namenjen finansiranju redovnog rada političkih stranaka u humanitarne svrhe nije u skladu sa svrhom navedenih zakonskih rešenja.Kako Kurir saznaje, pre objavljivanja ovog saopštenja niko iz Agencije nije kontaktirao SNS da se informiše iz kojih sredstava je ova donacija za spas male Ljubice.

U Vučićevom kabinetu kažu da Agencija nije kontaktirala sa Vučićem da proveri odakle novac - 10.000 evra, koliko je on u ime članova SNS dao maloj Ljubici.

Podsetimo, devojčica je i dalje u bolnici u Beču i, da bi preživela do transplantacije, prikačena je na aparate i mehaničko srce. Čim je lekari malo ojačaju i kada se pojavi adekvatan donor srca, Ljubicu će operisati, i baš zato je neophodno da njen otac što pre ima celu sumu, jer iz bolnice mogu svakog časa da jave vesti o donoru.

- Znate čega se ja najviše bojim? Da ne zakasnimo s parama, to mi je najveća sekiracija, ali izgleda da se sve dobro odvija. Oni mene mogu da zovnu i da mi kažu: Šimi, imamo donatora, srce je spremno, uplaćuj novac, treba da je operišemo. Ako se desi da ne obezbedim novac, imaju pravo da odbiju da je operišu. Ipak, neću da mislim negativno, moram da verujem da ćemo izgurati do kraja - kaže Šimi.Posle Kurirovog zahteva, Telekom je u saradnji sa humanitarnom organizacijom Dečje srce juče aktivirao SMS broj 2878 za pomoć bebi Ljubici Adamić (2). Poruke se mogu slati sa 064, 065 i 066 mreže, a cena jedne je 100 dinara. Humanitarnoj akciji priključila se i televizija Pink. Ognjen Amidžić, voditelj rijalitija „Farma“, sinoć je u direktnom prenosu, tokom ulaska dvoje novih farmera nosio majicu s Ljubičinom slikom i natpisom „Pomozimo Ljubici da dobije novo srce“.- Pomozite, jer od nas mnogo zavisi. Treba da se sav novac sakupi na vreme, Ljubica ne može da čeka - poručio je Amidžić gledaocima nekoliko puta tokom emisije.Otkako je Kurir pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja novca potrebnog za operaciju srca male Ljubice, prikupljeno je više od 90.000 evra, ali njenom ocu nedostaje još 27.000.

Vučiću svaka čast i hvala!Otac bolesne bebe Ljubice Šimi Adamić kaže za Kurir da mu nije jasno zbog čega Agencija za borbu protiv korupcije pravi Vučiću probleme.- Svašta! Kakva je sad to glupost? Čovek je naglasio da su to sakupili članovi SNS, da nisu stranačke pare. Došao je da pomogne detetu na samrti, a to sada neko zloupotrebljava. Nemam reči, a Vučiću i članovima SNS svaka čast i hvala od srca - kaže za Kurir Adamić.

Vučića napao i DinkićNa prvog potpredsednika Vlade obrušio se i njegov kolega iz Vlade, ministar Mlađan Dinkić, i to komentarišući hapšenja u RTB Bor. Dinkić je rekao da je njemu „slučaj Bor“ sumnjiv.- Pitanje je kvalifikovanosti onih koji vode postupke - da li je nešto bilo na štetu preduzeća ili ne - kazao je on .

Paljba iz DSSlučajno ili ne, ali paralelno s Agencijom za borbu protiv korupcije na Vučića su „krenule“ i demokrate. Portparol DS Aleksandra Jerkov optužila je lidera SNS da je diktator!- Vređa inteligenciju građana kad neko čiji lider stranke određuje visinu pretplate za RTS, rešava problem aflatoksina u mleku, najavljuje hapšenja, brine o fudbalskim klubovima, koordinira radom svih tajnih službi i vodi pregovore o Kosovu, optužuje bilo koga da je diktator - kazala je Jerkovljeva.Paljbu je osuo i Bojan Pajtić, koji je poručio Vučiću da će SNS i SPS 2016. ponovo dobiti priliku da izgube pokrajinske izbore.

Kako da pomognete LjubiciZa uplate iz Srbije Šimi Adamić 355-0003200247624-66 Vojvođanska bankaZa uplate iz inostranstva Šimi Adamić VBUBRS22 IBAN RS35355000320016646282

http://www.youtube.com/watch?v=w9ridWIWv1c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track