SRBIN ZATOČEN U KIJEVU: Živim u strahu, Ukrajinci i Albanci mi prete likvidacijom!
Foto: Facebook

Predsednik Skupštine srpske dijaspore

SRBIN ZATOČEN U KIJEVU: Živim u strahu, Ukrajinci i Albanci mi prete likvidacijom!

Planeta -
Verujem da iza ovih, ali i pretnji koje nastavljam da dobijam, stoje ukrajinski ultradesničari koji Srbe smatraju neprijateljima zbog bliskosti sa Rusijom, dok veličaju Albance. U Ukrajini trenutno vlada potpuna anarhija, tako da nemate kome ni da se žalite, kaže Dragan Stanojević

KIJEV - Dragan Stanojević, predsednik Skupštine srpske dijaspore, navodi za portal Kurira da živi u strahu, u četiri zida svog doma, nakon što su na sаjtovimа povezаnim sа demonstrаntimа u Ukrаjini, osvаnule poternice u kojima se poziva na njegov linč. Stanojević navodi da je izrečene pretnje shvatio veoma ozbiljno, dok se na samoj poternici ističe da su informacije o njemu dobijene iz albanskih izvora.

"Verujem da iza ovih, ali i pretnji koje nastavljam da dobijam, stoje ukrajinski ultradesničari koji Srbe smatraju neprijateljima zbog bliskosti sa Rusijom, dok veličaju Albance. U Ukrajini trenutno vlada potpuna anarhija, tako da nemate kome ni da se žalite. Demonstranti su čak napadali poslanike iz stranke Viktora Janukoviča, a nekima od njih su i paljene kuće", navodi Stanojević.

Kako dodaje, preduzeo je izvesne mere za bezbednost porodice.

"Razgovarao sam sa nekim ljudima iz ruske ambasade i, mada im još nisam zvanično uputio nikakav zahtev, dobio sam uveravanja da će reagovati u mom slučaju, ukoliko bude bilo potrebe za time. Planiram da, zbog pretnji i ugrožene bezbednosti, sa porodicom napustim Ukrajinu i odem u Rusiju, ali u ovom trenutku nije bezbedno da napustimo stan".

Stanojević navodi da je izvesna "kafanska grupa ljudi", kako ih naziva, jedan od uzroka zbog kojih se našao na meti ultradesničara.

"Oni su vodili kampanju protiv mene i to doprinelo ovim pretnjama. Nisu im se dopadali ni članci koji su mediji objavljivali o meni", kazao je Stanojević naglašavajući da su spomenuti albanski izvori zapravo samo pokriće ultradesničarima iz Ukrajine, iako veruje da i sami Albanci stoje iza nedavnih dešavanja.

Čeka odgovor ambasade

"Ne izlazimo iz stana jer nije bezbedno. Još juče sam o mom slučaju obavestio Ambasadu Srbije u Ukrajini, ali mi se ambasador uopšte nije javio od tada, niti je, koliko znam, bilo šta preuzeo", priča Stanojević i dodaje da više ni ne očekuje zaštitu od Srbije ili ambasade.

Kako bi se raspitali o slučaju Dragana Stanojevića, pozvali smo ambasadu Srbije u Ukrajini.

"Mi smo do sada pomagali svakom građaninu Srbije koji je od nas tražio pomoć. Tako će biti i sa gospodinom Stanojevićem sa kojim ćemo, u direktnom kontaktu, dogovoriti šta i kako ćemo učiniti nadalje, uključujući i evakuaciju ukoliko on to bude želeo", navela je za portal Kurira Ivanka Stamenković, savetnik u ambasadi.

Tekst poternice

“Po informаcijаmа koje su nаm dostаvili nаšа brаćа Albаnаci, Drаgаn Stаnojević je šef Srpske, proruske terorističke orgаnizаcije u Ukrаjini, poklonik Putinа i okoreli Evroаzijаc!

Imа veliko iskustvo u specijаlnim službаmа Jugoslаvije, KGB, njegovа špijunskа mrežа predstаvljа veliku opаsnost tek oslobođenoj Ukrаjini!

On sаdа pozivа srpske studente u Krimu dа idu nа mitinge podrške Jаnukoviću. Posle togа bi sledeli teroristički аkti protiv nаrodа Ukrаjine!

Albаnski prijаtelji sаvetuju dа se pronаđe Stаnojević i bez rаzmišljаnjа uništi Evroаzijski teroristа!

Slаvа Ukrаjini! Slаvа Albаniji! Slаvа Kosovu! Smrt neprijаteljimа!”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja