EVAKUISANI: Žandarmerija spasla 100 putnika iz dva zavejana voza kod Vrbasa!
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

200 putnika spaseno sa auto-puta Novi Sad-Subotica

EVAKUISANI: Žandarmerija spasla 100 putnika iz dva zavejana voza kod Vrbasa!

Srbija -
Telefoni za pomoć zavejanima i kontakt sa hitnim službama: 011 228 2910 i 011 228 9208. Do jutros 200 osoba, 49 vozila i tri autobusa izvučeno iz smetova. Cele noći su Vojska Srbije, Žandarmerija, Sektor za vanredne situacije i Sektor za puteve Srbije vodili borbu za oslobađanje vozila na putu Subotica-Novi Sad pri čemu je angažovano 48 mašina. Zbog snežnih nanosa i snažnog vetra između Zmajeva i Vrbasa trenutno je u prekidu železnički saobraćaj na magistrali Beograd-Novi Sad-Subotica

BEOGRAD - Deo auto-puta od Novog Sada do Subotice i dalje je zatvoren, ali su svi putnici koji su bili zavejani na ovoj deonici, njih oko 200, evakuisano je i smešteno na toplo, kazao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić.

Nikolić je kazao da je ostalo još svega nekoliko vozila, dok su 52 vozila i tri autobusa evakuisana tako što je saobraćaj preusmeren na suprotnu traku autoputa. Kako je objasnio, u spasavanju je učestvovalo 100 spasilaca i oko 30 žandarma. Nikolić je kazao da problem trenutno pravi ledena kiša koja pada na području Subotice.

Sektor za vanredne situacije MUP Srbije otvorio je dve telefonske linije za pomoć zavejanima i kontakt sa hitnim službama. Ovo su brojevi telefona: 011 228 2910 i 011 228 9208.

11.07 - Oko 100 putnika iz dva međunarodna voza koji su stajali blizu Vrbasa evakuisani su tokom prepodnevnih sati i smešteni u prihvatilište u Vrbasu.

8.30 - Žandarmerija je počela evakuaciju putnika iz međunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa. "Putnici se dobro osećaju", rekao je Marić i naveo da se radi o 39 putnika među kojima je i jedno dete. Na pruzi Beograd-Subotica, između Zmajeva i Vrbasa, zbog zavejane teretne lokomotive, blokirana su dva međunarodna voza na relaciji Beograd-Budimpešta, odnosno Budimpešta-Beograd. U železnicama Srbije kažu da ukupno ima oko 100 putnika. Spasioci i žandarmi prepešačili su oko šest kilometara da bi došli do ove kompozicije.

Foto: Vojska Srbije

U toku noći je izvučeno 188 osoba, 49 vozila i tri autobusa, a oslobađanje traje i dalje, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

"Cele noći je Vojska Srbije, Žandarmerija, Sektor za vanredne sitaucije i Sektor za puteve Srbije vodilo je borbu za oslobađanje vozila pri čemu je angažovano 48 mašina", rekao je Marić."Na licu mesta bio je ministar saobraćaja Aleksandar Antić, državni sekretari MUP i odbrane Vanja Vukić i Zoran Đorđević", rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP.

Prema njegovim rečima, najveći deo izvučenih je smešten u Malom Iđošu i Feketiću, a među nima ima i stranih državljana.Vojska raščišćava deo Bačke Topole, a u toku je i akcija Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije na magistralnoj pruzi Beograd-Novi Sad-Subotica gde su između Zmajeva i Vrbasa zaustavljena dva međuanrodna voza, rekao je Marić.

Prekid železničkog saobraćaja zbog snežnih nanosa

Zbog snežnih nanosa i snažnog vetra između Zmajeva i Vrbasa trenutno je u prekidu železnički saobraćaj na magistrali Beograd - Novi Sad - Subotica, izjavio je direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević."Zbog vremenskih neprilika na pruzi stoje dva međunarodna voza i to od ponoći voz koji je sinoć krenuo iz Beograda za Budimpeštu, a jutros od 4.00 sata voz koji iz Budimpeste saobraćaja za Beograd, rekao je Stanisavljević precizirajući da u oba voza ima po 50-ak putnika i svi su dobro.

On je rekao da su stručne službe Železnice Srbije na terenu, a na lice mesta dovezene su dodatne lokomotive, ali za sada ni po dve lokomotive nisu uspele da pokrenu ove međunarodne putnicke vozove."Trenutno se na terenu traže rešenja kako bi se saobraćaj što pre uspostavio", rekao je Stefanović dodajući da situaciju komplikuju i dve teretne garniture koje stoje na ovom delu pruge i ne mogu da se pokrenu".

http://www.youtube.com/watch?v=h66d2Bqkeyo
http://www.youtube.com/watch?v=Y27GDpqaCTc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track