SRPSKI HERKULES: Blažo najjači na planeti!

Hrabri Hercegovac postao svetski poznat

SRPSKI HERKULES: Blažo najjači na planeti!

Planeta -
Priču o čobaninu iz Republike Srpske, koji je golim rukama ubio medveda, preneli svetski mediji, postala je hit i na internetu
1 / 4

SARAJEVO - Neustrašivi seljak doživeo svetsku slavu.Hrabri Hercegovac Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka, u Republici Srpskoj, postao je planetarno poznat pošto su svetski mediji preneli vest da je ubio medveda. Priloge o njemu objavili su britanski, ruski, nemački, austrijski, francuski i švajcarski mediji, a postao je hit i na društvenim mrežama.Hvalili ga BBC i ŠpigelBritanski BBC objavio je priču o hrabrom čobaninu, koji se goloruk uhvatio u koštac sa zveri. Nemački mediji, uključujući i ugledni nedeljnik Špigel i dnevnik Velt, preneli su vest iz Republike Srpske. Svi ruski mediji, uključujući i agencije RIA novosti i Itar-tas, kao i list Komsomolska pravda i mnoge televizije, takođe su preneli vest o hrabrom Hercegovcu koji je savladao medveda. O heroju iz Gacka izvestili su i austrijski radio ORF, kao i švajcarski portali. Svi svetski mediji preneli su priču o Blaži i njegovoj borbi s medvedicom, koja ga je iznenada napala dok je čuvao ovce u podnožju planine Volujak.Surova borba- Medved se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. Ujedao me je, a ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Kažu da sam mu skoro otkinuo glavu - ispričao je Grković i dodao da je sekiricu slučajno poneo sa sobom.Heroj na FejsbukuOsim poznatih svetskih medija, Blažo je postao hit na svim društvenim mrežama. Na Fejsbuku otvoreno je nekoliko stranica u njegovu čast, a najviše lajkova, njih oko 4.500, ima Blažo Grković - Serbian Hercules. Tu se mogu videti i duhovite foto-montaže pastira iz Gacka, od onih kako jaše medveda, preko životinja koje drže natpis „Blažo u Hag“ i Blaže u ulozi čuvenog stripskog junaka Zagora, do smešnih komentara da ga se čak i simbol snage, američki glumac Čak Noris, plaši.

Postao srpski vitezSrpski vitezovi iz beogradskog Svibora posetili su Blažu Grkovića u njegovom rodnom selu Vrba kod Gacka i proglasili ga srpskim vitezom.- Iznenađen sam, ali mi je drago što su ovi ljudi iz Beograda prevalili veliki put i došli da me podrže i daju mi plaketu i titulu viteza - rekao je Blažo.Radivoj Radulović, predsednik Svibora, kaže da je Blažo junak dostojan svojih predaka koji su se hrabro borili i da je red da dobije čin srpskog viteza.Inače, Blažo, koji je pre dva dana izašao iz fočanske bolnice, kaže da ne može da izdrži veliku medijsku pažnju i da bi se pre izborio sa još jednim medvedom nego s novinarima, koji su pohrlili sa svih strana kod njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track