LEPI MIĆA OTKRIVA KAKO JE PROPEVAO: Halid me je od konobara napravio pevačem! ZAHVALAN SAM MU DO GROBA!
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Hit

LEPI MIĆA OTKRIVA KAKO JE PROPEVAO: Halid me je od konobara napravio pevačem! ZAHVALAN SAM MU DO GROBA!

Stars -

Lepi Mića zahvalan je Halidu Bešliću do groba jer je zahvaljujući njemu od konobara postao pevač, a danas rijaliti igrač.

Pevač se za Kurir prisetio svoje mladosti, dok je konobarisao po sarajevskim restoranima i folkotekama, gde je upoznao svog starijeg kolegu, koji mu je pomogao da se bavi poslom o kome je oduvek sanjao.

- Odrastao sam sa porodicom u Sarajevu. Iako sam u osnovnoj školi bio odličan đak, upisao sam i završio srednju ugostiteljsku školu i bilo je logično da to radim. Za taj smer sam se odlučio jer je moj otac bio jedan od retkih samostalnih ugostitelja koji je imao privatne restorane. Moji su se bavili time godinama, pa sam i ja otišao na tu stanu. Posao sam radio sedam-osam godina i u to vreme bilo je muzike svake noći od 18 do 22 sata. Pevali su svi mogući pevači koji su danas zvučna imena, od Halida Bešlića, preko Mileta Kitića, Halida Muslimovića, Šerifa Konjevića i drugih.

foto: Dragan Kadić
foto: Damir Dervišagić

Sa njima sam se združio i stvarno su bili prijatni prema meni. Niko nije glumio veličinu, ali nisu mi davali ni bakšiš jer su oni tu dolazili da pevaju i zarade - kaže Mića i otkriva kako se zbližio sa Bešlićem.

foto: Dragana Udovičić

Bivši učesnik „Zadruge“ kaže da se redovno hvatao mikrofona i pevao ljudima sa keceljom.

- Inače, dok sam radio, često sam se hvatao mikrofona na slavljima i zapevao. Tacna u jednoj ruci, u drugoj mikrofon i pevam. Pevao sam dobro. Nakon toga, na prvom solističkom koncertu Halida Bešlića u Sarajevu, posle njegovog uspešnog albuma „Dijamanti“, ja sam bi jedini gost na koncertu. Sutradan sam otišao na posao i konobarisao i svi su mi govorili: „Evo ga pevač sa Bešlićevog koncerta“, a ja sam se pravio lud i govorio: „Ma neee“ - završava Lepi Mića, koji je tada počeo profesionalno da se bavi pevanjem.

Kurir.rs/Marija Dejanović/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track