RUSI SKIDAJU DARKA LAZIĆA SA KOKAINA: Doktori pevaču BRIŠU SEĆANJE! Osećaće gađenje čak i kad pomisli na DROGU   (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

SPREMAN NA SVE

RUSI SKIDAJU DARKA LAZIĆA SA KOKAINA: Doktori pevaču BRIŠU SEĆANJE! Osećaće gađenje čak i kad pomisli na DROGU (FOTO)

Stars -

Darko Lazić po izlasku iz bolnice odlazi u specijalizovanu rusku kliniku za bolesti zavisnosti u Zemunu kako bi se odvikao od kokaina! Popularni pevač za ovaj vid lečenja mora da izdvoji pozmašnu svotu novca.

foto: Dragana Udovičić, Kurir

Nakon što je Kurir objavio da su Lazićevi roditelji Milan i Branka počeli da se raspituju o načinima lečenja za svog sina, saznali smo i da su našli kliniku gde će se taj proces obaviti.

U pitanju je jedna renomirana ruska ustanova u Beogradu, a s obzirom na to da je lečenje skupo, roditelji su spremni da pozajme pare kako bi pomogli Laziću. Na toj klinici se intenzivno radi s pacijentima i bolničko lečenje ne traje dugo - svega dve do tri nedelje.

Naš izvor iz ove klinike otkrio nam je detalje i faze lečenja, a prema procenama lekara, Lazić bi tamo trebalo da provede od 10 do 12 dana, što će ga koštati oko 7.000 evra.

foto: Profimedia, Dragana Udovičić

- Cena zavisi od čega se zavisnik leči i od dužine boravka u bolnici. Kreće se sa detoksikacijom (pročišćavanje organizma od opijata, prim. aut.), a kod Darka to konkretno ne bi trebalo da traje dugo jer već neko vreme ne uzima kokain ni alkohol. Detoksikacija se radi pod anestezijom jer taj osećaj pročišćavanja organizma ume da bude veoma neprijatan. Organizam se čisti infuzijom i lekovima i vraćaju se normalne funkcije organima - kaže naš izvor i dodaje da su tokom boravka obavezne oralne terapije i razgovori s psihijatrom.

foto: Damir Dervišagić, Printscreen

- Sledi ublažavanje apstinentske krize i individualni pristup pacijentu, pa tako i Darku. Ona zavisi od toga šta je konzumirao, koliko dugo, kakve je to posledice imalo na njegove organe, da li je padao u nesvest nakon uzimanja narkotika. Izuzetno su bitni podrška porodice i razgovori s psihijatrom. Sledi lečenje zavisnosti - posebne metode koje utiču na ceo mozak i brišu se negativna iskustva iz prošlosti, osećaj zadovoljstava povezan s narkoticima. Tako Lazić može i na samo razmišljanje o kokainu da oseća gađenje, strah. Na neke pacijente utiču i potresni filmovi o zavisnicima koji im se puštaju i to je vrlo uspešna metoda - kaže izvor i dodaje da nije isključeno da će Lazić osećati depresiju i nervozu tokom tog perioda.

- Na tome se radi i otklanjaju se depresija, anksioznost, mučnine. Trudimo se da negativna osećanja menjamo pozitivnim. Sledi ugradnja implantata ili blokatora, pa je zavisnik svestan da uzimanje droge može da bude kobno. Njihova cena zavisi od toga na koji vremenski period ih ugrađujete. Za dva meseca to košta 400 evra, za tri meseca je 500 evra, za pola godine 1.800 evra, dok je za godinu dana cena 2.500 evra. Posle toga ide rehabilitacija koja Darku pomaže da ostane čist od narkotika i da se uzdrži starih navika. Nakon bolničkog lečenja, on će morati da se javlja doktoru narednih 12 meseci. Treba da uzima propisane lekove i poštuje pravila - završava naš izvor.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Damir Dervišagić

Ide nabolje Uskoro prelazi u apartman

foto: Profimedia, Damir Dervišagić

Darko Lazić, koji je 23. oktobra doživeo težak udes, od tada se nalazi na intenzivnoj nezi u KBC Zemun, a uskoro bi trebalo da napusti šok-sobu. - Darko bi za desetak dana trebalo da bude prebačen u apartman. Porodica planira i odlazak u banju zbog oporavka noge i razmišljaju da to bude neko mesto u inostranstvu - kaže izvor iz bolnice. N. M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja