SVE TRI ĆERKE GORANA BREGOVIĆA SU RAZLIČITE VERE: Popularni muzičar otkrio kako je vaspitao Emu, Unu i Lulu, evo šta misli o njihovim IZBORIMA! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU

SVE TRI ĆERKE GORANA BREGOVIĆA SU RAZLIČITE VERE: Popularni muzičar otkrio kako je vaspitao Emu, Unu i Lulu, evo šta misli o njihovim IZBORIMA! (FOTO)

Stars -

Jedan od najpoznatijih muzičara na svetu, Goran Bregović potiče iz Sarajeva, živi u Parizu, voli Beograd i uvek mu se vraća. Ako gleda poreklo po ocu je Hrvat, a po majci Srbin, supruga mu je muslimanka, a sve tri ćerke su različite veroispovesti. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega - to je izbor njihovih naslednica.

foto: Filip Plavčić

"Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovde. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti", rekao je pre nekoliko godina Bregović koji ima tri ćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne veroispovesti.

Na pitanje u kom duhu je vaspitavao ćerke, bez zadrške je rekao:

"Vi treba da omogućite deci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne."

Ema Bregović
Ema Bregovićfoto: Damir Dervišagić

Najstarija ćerka Ema, rođena je u Parizu, Likovnu akademiju je završila u Nantu, a kaže da joj je ostalo još da završi master. Imala je nekoliko samostalnih izložbi u srpskoj i francuskoj prestonici. Dok Lula i Una žive život pravih tinejdžerki, pohađaju srednju školu u Francuskoj, a ubrzo će početi sa studijama na jednom od Univerziteta u Francuskoj.

foto: Damir Dervišagić

"Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živeo pravoslavni pop, tako da sam uvek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvek slao komšijama kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale", objašnjava najpopularniji jugoslovenski muzičar.

foto: Printscreen YT

Kurir.rs/Blic, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track