ĆERKA POKOJNE PEVAČICE SE POJAVILA NA SCENI ZG: Ana Bekuta na ivici suza kad je Emilija zapevala, a Karleušin komentar je SUROV! (VIDEO)
Foto: Printscreen

HAOS U EMISIJI

ĆERKA POKOJNE PEVAČICE SE POJAVILA NA SCENI ZG: Ana Bekuta na ivici suza kad je Emilija zapevala, a Karleušin komentar je SUROV! (VIDEO)

Stars -

U "Zvezdama Granda" na scenu je izašla ćerka preminule folk zvezde Vere Nešić 27-godišnja Emilija.

Nažalost, nije briljirala kao u protekloj sezoni, ali joj je, na ivici suza, Ana Bekuta poručila da će je uzeti u svoj tim zbog pokojne majke koju je veoma cenila i volela.

"Ja moram zbog Vere", kratka je bila Ana.

Drugi članovi žirija su sugerisali Ani na čemu sve treba da poradi kako bi od Emilije napravila zvezdu, a i ona sama je obećala da će dati sve od sebe da bude dostojna naslednica svoje majke.

"Debela si, dosadna si", htela je da bude dobronamerna Jelena Karleuša.

Sve ovo je izazvalo ponovno veliko interesovanje za lik i delo Nešićeve, koja je u sećanju mnogih ostala po vanserijskom izvođenju tzv. "dvojki" i šumadijskog melosa. Osim toga, Vera je odlično plivala i u pop i folk baladama, od kojih treba izdvojiti "Potražićeš opet mene", "Kome noćas dajem sne", "Proleće je, a ja sama", "Bez tebe jutro ne sviće", "Volim, volim, zato što se krije", "U srcu mome živiš samo ti"...

Vera Nešić je rođena 1960. godine u Kragujevcu, gde je još u naranijem detinjstvu privukla pažnju svojih sugrađana nastupima na školskim priredbama, a zatim i na gradskim manifestacijama.

Ipak, nenametljiva, kakva je bila, prvi album je izdala tek u 27. godini.

foto: Pritnscreen

Zanimljivo je primetiti da toliko godina upravo sada ima njena ćerka Emilija kojoj će učešće u "Zvezdama Granda" svakako doneti veliku popularnost.

Već sa drugim albumom "A gde smo ti i ja", izdatim 1988. godine, ime Vere Nešić postaje opštepoznato, dok se njeni stihovi pevuše na sve strane.

Naredne dve decenije u njenoj karijeri ostaće upamćene ne samo po velikom broju hitova, nego i po učešćima na brojnim festivalima i manifestacijama na kojima je osvojila pregršt laskavih priznanja i nagrada. Jedno od njoj najznačajnijih je svakako bilo to što je njena pesma "Zaspala je Šumadija" proglašena himnom i simbolom Šumadijskog okruga.

foto: Pritnscreen

Poslednji album, simbolično nazvan "Bolujem", izdala je pet godina pre smrti, koja je nastupila usled duge i teške bolesti, u 52. godini.

Na komemoraciji, održanoj nekoliko dana nakon 10. januara 2011. godine, okupile su se brojne kolege i prijatelji, među kojima su bili i Radiša Urošević i Bora Dugić.

- Bila si najbolja i ne možemo ti se odužiti drugačije nego sećanjem - bile su reči kojima se slavni frulaš oprostio od Nešićeve, dodajući da će ona nastaviti da živi kroz uspomenu, ali i kroz dve ćerke koje su ostale iza nje.

U jednom od poslednjih intervjua, Vera je istakla kako je u svojoj karijeri najponosnija na to što je uspela da stvori ime samo zahvaljujući vlastitom glasu i pesmama, a nikada na osnovu skandala zbog kojih bi se njen lik "vukao" po stranicama žute štampe.

Kurir.rs/Puls/Foto Ptintsceen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja