NEMA NIŠTA, OČE, OD TVOGA VESELJA: Jedina želja koju Šaban nije ostvario, dva dana pred smrt pravio spisak zvanica!
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

život je stvarno proklet

NEMA NIŠTA, OČE, OD TVOGA VESELJA: Jedina želja koju Šaban nije ostvario, dva dana pred smrt pravio spisak zvanica!

Stars -

Tragično preminuli pevač pred odlazak u Nemačku bavio se organizacijom venčanja svog naslednika, koji je u junu trebalo da stane na ludi kamen sa izabranicom Danijelom Mandić

Šaban Šaulić bio je na korak do toga da mu se ostvari najveća životna želja - da oženi sina jedinca Mihajla! Svadba je trebalo da se održi u maju, već su počeli pripreme, a glavni organizator veselja bio je upravo kralj folka!

Mada nije voleo da se bavi ničim što je imalo veze sa obimnim pripremama bilo kakve vrste slavlja, ženidba naslednika za njega je predstavljala poseban trenutak i to nije hteo nikome drugome da prepusti.

Želeo da bude kod kuće

Prema rečima našeg izvora bliskog Šaulićima, samo dan pre nego što je otišao za Nemačku, gde je poginuo, Šaban je pravio spisak zvanica za svadbeno veselje.

- Išao sam da izjavim saučešće Goci i Šabanovoj deci. Oni su van sebe. Imam utisak da je ćerkama najteže pao njegov odlazak jer su posebno vezane za oca. On kao da je predosetio da će ga zadesiti tragedija. U poslednje vreme stalno je želeo da bude kod kuće, iako je ranije slobodno vreme uglavnom provodio u Krčedinu pecajući. Dan pre nego što je krenuo na nastup u Nemačku pričao je o tome kako će izgledati Mihajlova svadba, koga će sve zvati, ko će pevati... Bio je mnogo raspoložen kad je o tome pričao i napomenuo je da će to biti najveća svadba dosad i da će na nju pozvati sve ljude koji su mu bliski i koji su mu ikad značili u životu - počeo je naš izvor i dodao da je pevač bio najsrećniji kad je njegov sin pronašao pravu devojku.

foto: Printscreen Kurir TV

Miran život

- Šaban je bio mnogo srećan kad mu je Mihajlo krajem prošle godine rekao da je zaprosio svoju devojku Danijelu Mandić. Toliko ga je forsirao da se oženi, to mu je bila najveća želja, pa je rešio da učestvuje u organizaciji. A dobro je poznato da on nikad nije učestvovao ni u kakvim pripremama i da je sve prepuštao Goci. Čak ni u organizaciji svojih koncerata nije učestvovao, nego je sve bilo u rukama njegove supruge i saradnika. Poslednjih meseci je govorio da mu je želja da ima miran život s Gocom, decom i unucima. Međutim, ispostavilo se da je porodicu dočekala sudbina kao iz Šabanove pesme „Nema ništa, majko, od tvoga veselja“. Nažalost, sada je ispalo da nema ništa od očevog veselja - priča izvor.

Šaulić je često i u javnosti govorio da mu je Mihajlova ženidba jedina želja koju nije ostvario. Nakon što mu je i ćerka Ilda podarila unuku, pevač je sa oduševljenjem rekao da se najviše raduje prinovama u porodici.

- Ostvario mi se san. Porodila se moja Ilda, mojoj sreći nema kraja. Još samo da oženim ovog mog magarca i ja ću biti najradosniji čovek na svetu. Ništa mi više ne treba - kazao je svojevremeno legendarni pevač.

foto: Nemanja Nikolić

Produžio nastup

Po odlasku u Bilefeld, prema rečima muzičara koji su bili s njim, pevač je te noći bio odlično raspoložen, pa je čak produžio trajanje nastupa.

- Opšte je poznato da Šabanovi koncerti traju dva bloka po 45 minuta. To nije bio slučaj na poslednjem nastupu, koji je on samoinicijativno produžio. Pevao je skoro sat vremena duže. Bio je mnogo dobro raspoložen i veseo - kaže izvor.

foto: Nemanja Nikolić

NEUTEŠNA SUPRUGA GOCA U SUZAMA PRIMALA SAUČEŠĆE

Šabanova udovica Goca teško je podnela prerani odlazak svog supruga. Ona je juče tokom celog dana dočekivala porodicu i prijatelje koji su dolazili da izjave saučešće i podele bol s njom. Na Gocinom licu moglo se primetiti da je celu noć provela u suzama.

- Nema nam izlaza iz ove situacije. Šta da vam kažem, plačem od juče. Hvala vam na saučešću. Ne mogu da verujem šta se desilo, nema ga više - rekla je za medije.

KRALJ, A SKROMAN GOVORIO JE: VELIKA JE TA ARENA, ŠTA ĆE TO MENI?

Porodični prijatelj i PR porodice Šaulić Goran Jovanović juče je svedočio o tome koliko je Šaban zapravo bio skroman i jednostavan čovek.

- Jedva smo ga ubedili pre nekoliko godina da održi solistički koncert u Beogradu, u Sava centru. A za Arenu je bilo još teže, mesecima je trajalo ubeđivanje. Stalno nam je ponavljao: „Šta će to meni? Velika je ta Arena. Da li će to da bude puno, da li će mene narod da sluša u tolikom broju?“ Najviše je voleo da peva za svoju dušu, u malom društvu, odabranom - rekao je Goran za Prvu TV.

SESTRA NARICALA ŠTO JA NISAM UMRLA!

U kuću Šabana Šaulića stigle su juče, osim njegovih kolega i šire rodbine, i njegove sestre, potpuno skrhane od bola.

- Što ja nisam umrla umesto njega - vikala je neutešno jedna od Šabanovih sestara i plakala.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ

PREDSEDNIK O KOSOVSKOM PITANJU Vučić: Biće gore nego pakleno teško!

ALEKSANDRA JERKOV SE ODREKLA KIM: Đilasovce boli uvo za Kosovo

TRAGEDIJA KOD INĐIJE: Pavle Batak (9) izgoreo u štali, šibicom zapalio seno, pa hteo da ugasi vatru, braća i drug izbegli smrt

NAPREDNJAK NA METI OPOZICIONIH LIDERA Ivan Tešić: Vukov pulen mi pretio, "polomićemo ti ruke i noge!"

ZORAN JAKŠIĆ OSUJEĆEN U POSLEDNJEM TRENUTKU: Vođa grupe "Amerika" pokušao bekstvo iz zatvora!

DRAMA U CENTRU BEOGRADA: Izvršitelji hteli da isele baku od 90 godina, KOMŠIJE ODBRANILE STARICU

MILOŠ TEODOSIĆ PRELOMIO: Neću u zvezdu! Igram samo za Srbiju

SENZACIONALNO! Pavkov ide u Kinu!

KURIR DANAS POKLANJA DODATAK SANOVNIK: U drugom delu naučite da tumačite reči od Č do J

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti poklon dodatak Sanovnik. U drugom delu pokazaćemo vam kako da tumačite pojmove od Č do J.

Pročitajte i sve o istoriji snova, naučite kako da tumačite sadržaj onoga što sanjate i saznajte pet stvari koje niste znali o snovima.

Lepi, živopisni, erotski, košmarni, veseli, melanholični, ali suštinski uvek misteriozni, snovi otkrivaju našu ličnost, oni predstavljaju slike našeg života, našu podsvest. Snovi odražavaju naše emocije, sadrže naša sećanja, otkrivaju naša nadanja, interesovanja, probleme, strahove, skrivene želje koje se ne usuđujemo da priznamo čak ni sebi.

U četvrtak vas čeka treći deo dodatka Sanovnik, u kome ćemo vam otkriti kako da tumačite pojmove od K do P.

foto: Kurir

(Kurir.rs/J.S. - I.E. - M.T. /Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track