ŠAULIĆEVA UDOVICA UPALA U NOVE PROBLEME: Goca mora  da vrati 235.000 €, uzela unapred pare za Šabanove tezge!
Foto: Damir Dervišagić

Saznajemo

ŠAULIĆEVA UDOVICA UPALA U NOVE PROBLEME: Goca mora da vrati 235.000 €, uzela unapred pare za Šabanove tezge!

Stars -

Pevačeva supruga Gordana ugovorila brojne nastupe po svadbama i diskotekama u Srbiji i inostranstvu ne sluteći da će njen životni saputnik iznenada napustiti ovaj svet

Goca Šaulić sa decom Mihajlom, Sanelom i Ildom prolazi kroz pakao zbog smrti supruga Šabana Šaulića, a na svu muku mora da vrati oko 235.000 evra na ime unapred ugovorenih tezgi koje su zakazane maltene do kraja ove godine godine.

Bila mu je i žena i menadžer... Šaban i Goca Šaulić
Bila mu je i žena i menadžer... Šaban i Goca Šaulićfoto: Dragan Kadić

Udovica kralja narodne muzike, koja je bila i njegov menadžer, uzimala je 50 odsto od svakog ugovorenog nastupa unapred, a od nekih čak i ceo iznos. - Goca se pitala za sve kada je Šabanova karijera u pitanju. Ona je vodila računa o finansijama i koliko novca se uzima i za koji nastup. Naravno da se cena razlikovala kada Šaban treba da peva u nekom klubu, diskoteci ili na privatnom veselju. On je bio jedan od najtraženijih pevača i njegova cena je išla od 10.000 pa do 30.000 evra po nastupu. Nekada je radio za garantovani bakšiš, tako da su cene mogle da dostignu i do 50.000 evra po nastupu, u zavisnosti od mesta i vrste proslave. Međutim, poslednjih godina, on je proredio tezge i fiksirao cenu, a novac je ugovarala i uzimala Goca, jer je to bila Šabanova želja. Uzimala je ceo iznos ako bi nastup bio blizu, a ako je daleko, onda pola honorara - priča naš dobro obavešten izvor.

foto: Dragan Kadić

On kaže da će Šaulićeva udovica vratiti svima novac, a da je već uzela deo za nastupe koji su ugovoreni do jeseni, a to je oko 235.000 evra. - Goca nikada ne bi dozvolila da bilo kom gazdi ostane dužna. Ona je oduvek vodila računa o tome da sve bude maksimalno ispoštovano, a naročito sada ne želi da ostane bilo koja mrlja na imenu njenog supruga, a naročito ne novčani dug. Zato je odlučila da kada prođe sahrana i najteži trenuci, stupi u kontakt s ljudima od kojih je uzela kaparu i vrati novac. Inače, to i jeste praksa kod mnogih pevača, da uzimaju novac i nekoliko meseci pre nastupa kako bi se osigurali oni, ali i gazde. Goca je poslednjih godina smanjila Šabanu broj tezgi na jednu nedeljno, dok je pre radio i po tri puta sedmično - završava naš izvor.

BIZNIS ZA NEKOLIKO NASTUPA U AUSTRIJI POGODILA DOBRU CENU

PRE DVA MESECA UZELA 45.000 €, PA TRAŽILA JOŠ 60.000 €

Prema našim saznanjima, Šabanova udovica je pre dva meseca od vlasnika lanca klubova i diskoteka iz Austrije unapred uzela 45.000 evra za nekoliko nastupa. Dogovor je bio da Šaban kod njega peva tokom 2019, ali nisu svi termini bili precizno ugovoreni. - U pitanju je vrlo poznat čovek u estradnim krugovima, mislim da drži oko 15 lokala u Austriji. Goca je s njim pogodila nastup za Šabana, on joj je dao novac i trebalo je uskoro da Šaban odradi prvu tezgu kog njega u Beču. To mi je on lično ispričao na dan kada je Šaban poginuo. Zvao me telefonom i rekao mi: „Dao sam Goci 45.000 evra unapred, niko nije ni slutio ovu tragediju. Dobro je što nisam imao da im dam i tih 60.000, koliko mi je tražila unapred, jer pripremaju sinu svadbu. Samo bi se džaba zadužili, žao mi je što se ovako završilo“ - rekao je izvor Kurir.

I. E.

Sahrana u petak

Komemoracija povodom smrti Šabana Šaulica biće održana u petak, 22. februara, u 11 časova u Skupštini grada, a istog dana biće i sahrana u 14.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Obdukcija će biti obavljena danas u Nemačkoj. Međutim, ako se iz nekog razloga produži i ne završi kako je predviđeno, rezervisan je termin sahrane za ponedeljak. Inače, sve je spremno za pokop velikog pevača. On će počivati pored glumca Nebojše Glogovca.

foto: Beta/Branislav Božić, Kurir

Rasprava o autorskim pravima

Osim nepokretne imovine, Šaulići će tokom ostavinske rasprave na sudu morati da se izjasne i o tome kome će pripasti autorska i interpretatorska prva, koja je do smrti polagao isključivo Šaban. Kada se to sudski bude regulisalo, onaj ko bude nasledio prava moći će na osnovu te presude da sebi upiše kao nosioca prava na naplatu autorskog dela u Agenciji za prava izvođača i agenciji za autorska prava.

I. E.

Otkrivamo: Imao samo auto star 15 godina VILU OD 2.000.000 € DAO DECI

foto: Nemanja Nikolić

Šaban Šaulić nije ostavio testament jer, kako saznajemo, iza njega nije ostala imovina koja bi bila podeljena između njegovih naslednika. On je svoju suprugu Gordanu i decu Sanelu, Ildu i Mihajla obezbedio za života, a on je na svoje ime imao samo automobil „fijat stilo“ star 15 godina. Vilu na Dedinju, čija se vrednost procenjuje na oko dva miliona, kao i tri stana u Beogradu poklonio je deci. Čak ni vikendica u Krčedinu, gde je najviše boravio, nije bila u njegovom vlasništvu.

M. D.

POTRESNO: POSEBNI USLOVI

SANELA I MIHAJLO PROVELI POLA SATA S MRTVIM OCEM

foto: Kurir

Ćerka i sin Šabana Šaulića, Sanela i Mihajlo, pre dva dana videli su telo svog oca, i to u posebnim uslovima, iako je to protivno nemačkim zakonima. Oni su proveli pola sata kraj pokojnika u posebnoj prostoriji, u kojoj su bili cveće i sveće. Prizor je bio veoma potresan, a Sanela i Mihajlo nisu mogli da zaustave suze. Inače, prema proceduri, nakon obdukcije dokumenta šalju se tamošnjem tužiocu, a on porodici Šaulić.

DOSTOJANSTVENO: SAOPŠTENJE PORODICE ŠAULIĆ Hvala državi i Nemcima

Ne prestaje da plače... Ilda Šaulić
Ne prestaje da plače... Ilda Šaulićfoto: Sonja Spasić

Iako prolazi kroz teške trenutke, porodica Šaulić je zahvalila na podršci. - U ovim teškim trenucima zahvaljujemo na bezrezervnoj podršci i pomoći predsedniku RS Aleksandru Vučiću, ministru spoljnih poslova i potpredsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, generalnom konzulu u Diseldorfu Branislavi Perin, predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću, zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, generalnom konzulu u Frankfurtu Branislavu Radovanoviću, Predsedništvu i Vladi Republike Srbije, svom osoblju konzulata u Diseldorfu, Skupštini grada Beograda, kancelariji gradonačelnika i svim zvaničnicima koji su nam uputili reči podrške. Zahvaljujemo klinici u Bilefeldu zbog napora i svestrano pružene pomoći u pokušaju spasavanja života, policiji grada Bilefelda, koja nam je neprekidno bila na raspolaganju za informacije, zvaničnicima pokrajine Severna Rajna-Vestfalija na pomoći, kao i državnom tužiocu, koji je omogućio porodici da u toku obukcionog postupka ipak vidi telo i oprosti se na dostojanstveni način od našeg supruga, oca, dede i nikada neprežaljenog velikog čoveka i umetnika.

Kurir.rs/Ljiljana Stanišić Foto: Damir Dervišagić

foto: Kurir

U DANAŠNJEM KURIRU ČITAJTE:

EKSKLUZIVNO! Vranješ, prvi put posle porno-skandala: Jadno je što Robi gleda s kim sam bio u krevetu

SRĐAN NOGO IZNEO PRLJAVE TEME: Đilas naredio Obradoviću da me otera, podneo sam krivičnu prijavu protiv Boška!

PUCAJU! POTPUNO RASULO U DEMOKRATSKOJ STRANCI: Lutovac moli Đilasa za pare!

STIGLE RODE! Lepe vesti kod premijeke i lepe doktorke: Partnerka Ane Brnabić rodila sina Igora

BAHAĆENJE! Političari nastavili s ekskluzivnom ishranom: Poslanicima i ministrima kuvaju na bademovom i kokosovom ulju

ČISTKA: Železnice Srbije ostale bez generalnog: Direktor zglajznuo zbog brojnih afera

ZLOUPOTREBA! Akcija MUP i Ministarstva poljoprivrede, pohapšena voćarska mafija! Nedimović: Moramo im stati na put!

RAZOTKRIVEN Holandska policija traži plaćenog ubicu iz Srbije: Čaba ubio i hrvatskog Eskobara?!

CAR! Mihajlović objasnio Italijanima: Ja sam Srbin s mudima!

---------------------------------------------------------------------------------------

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti poklon dodatak Sanovnik. U trećem delu naučićemo vas kako da tumačite reči od K do P.

Saznaćete i kako su snovi povezani sa zvezdama, gde nastaju snovi i šta sanjaju deca.

Lepi, živopisni, erotski, košmarni, veseli, melanholični, ali suštinski uvek misteriozni, snovi otkrivaju našu ličnost, oni predstavljaju slike našeg života, našu podsvest. Snovi odražavaju naše emocije, sadrže naša sećanja, otkrivaju naša nadanja, interesovanja, probleme, strahove, skrivene želje koje se ne usuđujemo da priznamo čak ni sebi.

U petak vas čeka četvrti deo dodatka Sanovnik, u kome ćemo vam otkriti kako da tumačite pojmove od R do Ž.

foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track