MARIJA ŠERIFOVIĆ ĆUTALA JE O OVOME PUNIH 12 GODINA! Dovela je Evroviziju u Srbiju, a evo kako joj se zemlja odužila: Kad se vratila iz Finske, OVO je dobila na POKLON! (FOTO)
Foto: Printscreen

OTKRILA

MARIJA ŠERIFOVIĆ ĆUTALA JE O OVOME PUNIH 12 GODINA! Dovela je Evroviziju u Srbiju, a evo kako joj se zemlja odužila: Kad se vratila iz Finske, OVO je dobila na POKLON! (FOTO)

Stars -

Marija Šerifović sa pesmom "Molitva" pobedila je 2007. godine na "Evroviziji" koja se održavala u Finskoj. Odgovarajući na pitanje kako joj se zemlja odužila za ostvareni uspeh, rekla je sa osmehom:

"Nikako! (smeh) Nikako... Ali, ja ne zameram".

Od tadašnjeg predsednika, naime, dobila je - bombonjeru.

"Znate zašto ne zameram? Sada je već istorija pokazala da nešto kod nas tu na Balkanu i sa vrednovanjem nekih stvari koje bi trebalo da se vrednuju, nije u redu", nastavila je Marija u jednoj emisiji: "Tu postoji neka greška, u našem genetskom kodu i ja stvarno ne zameram. Ja sam od mog tadašnjeg predsednika Borisa Tadića dobila bombonjeru! (smeh) To je sve što sam ja od svoje države dobila, ali nema veze. Moja država je dobila više nego što je trebalo ja da dobijem u nekom marketinškom smislu, pa Boga mi i u finansijskom, i te kako. Ali, nema veze", istakla je ona.

foto: Printscreen

Kada se takmičila, kako je istakla, ime svoje zemlje stavila je ispred rođenog imena i prezimena.

"Ja sam pobedila, ali sam pobedila predstavljajući svoju državu Srbiju po prvi put, jer smo do toga bili Srbija i Crna Gora. Ono što je za mene najznačajnije jeste da se moj narod posle toga osećao posebnim, ponosnim, ime njihove države je izgovarano sa poštovanjem, sledeće godine je u Srbiju došla velika količina turista i ljudi koji u tu državu ne bi došli nikada, možda. Tako da, zastavu i ime države sam stavila ispred svog ličnog prezimena, zato što će to za mene biti maraton gde se predstavljaju države", izjavila je ona.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track