CECA JE 1999. OSTALA ŽIVA SAMO ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ GREŠCI! Sve vreme provela je s metom vojnika: Umalo da na mestu ostane MRTVA!
Foto: Damir Dervišagić

detalji

CECA JE 1999. OSTALA ŽIVA SAMO ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ GREŠCI! Sve vreme provela je s metom vojnika: Umalo da na mestu ostane MRTVA!

Stars -

Svetlana Ceca Ražnatović ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO, tokom bombardovanja 1999. godine, pišu norveški novinari. Ovaj podatak otkrili su Hans Peter Os i Rolf Videroe pre nekoliko godina pa ga objasnili u svojoj knjizi "Ratni heroj – unutar tajne Norveške".

Kako su naveli, u noći kada je u sklopu akcije "Milosrdni anđeo" bombardovana kineska ambasada u Beogradu meta je zapravo bio Željko Ražnatović Arkan. U tom trenutku on se nalazio sa Cecom u hotelu "Jugoslavija".

foto: Damir Dervišagić, Printscreen/YT

"Bombardovanje kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel Jugoslavija i Željko Ražnatović Arkan", tvrde autori.

Naime, Arkana su prema njihovim rečima smatrali legitimnom metom, jer je protiv njega u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine.

7. maja 1999. godine, rakete su istovremeno pogodile hotel u kojem su bili Ceca i Arkan, ali i kinesku ambasadu na Novom Beogradu, udaljenu svega nekoliko stotina metara od ambasade.

Iako su imali prave podatke o kretanju Ražnatovića, Amerikanci su, kako pišu norveški novinari, pogodili ambasadu greškom. Koristili su stare mape.

Raketama su razorili ambasadu ubivši pri tom tri službenika.

foto: Printskrin

Kurir.rs/Alo/Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track