KUPIO MU TELEFON OD 1.000 € I LAPTOP OD 900 € PA MU DONEO KECA IZ MATEMATIKE: Era Ojdanić i Tijana Ajfon o prijemnom ispitu i DANAŠNJOJ DECI KOJIMA NE BI POVERILI NI OVCE!
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

dete nije imalo kad da uči

KUPIO MU TELEFON OD 1.000 € I LAPTOP OD 900 € PA MU DONEO KECA IZ MATEMATIKE: Era Ojdanić i Tijana Ajfon o prijemnom ispitu i DANAŠNJOJ DECI KOJIMA NE BI POVERILI NI OVCE!

Stars -

Prijemni ispiti za upis u srednju školu su u toku, a za to vreme predstavnici estrade komentarisali su koliko su đaci posvećeni učenju, šta je to sada deci bitno, i koliko su se zapravo vremena promenila od onog kada su oni išli u školu.

Tijana Ajfon istakla je da "Dnevnik Ane Frank" uopšte ne treba da bude bitan za "našu decu", već "nemačku".

"Koga briga za "Dnevnik Ane Frank" pored toliko naših književnih dela?! Pa nismo u Nemačkoj, nego u Srbiji", rekla je Tijana.

Era Ojdanić opravdao je svog unuka što mu je ostala jedinica iz matematike i što će ići u avgustu na popravni. Pevač kaže da razume da pored telefona od 1.000 evra i lap topa od 900 evra koje mu je lično on kupio, unuk Andrija nema kad da uči matematiku.

"Ma ovi današnji klinci pojma nemaju, samo ih interesuje kako nešto da smuljaju, od koga će da prepišu i koga će da zeznu. U moje vreme je to bilo mnogo teže, znali smo šta su red i disciplina. Takođe, mnogo više smo poštovali svoje profesore i umeli smo da cenimo autoritet. Da ga nisam toliko razmazio, možda bi bio bolji. Ali pošto ga mnogo volim, svaku želju mu ispunjavam, pa eto, tako je bilo ove godine. Kupio sam mu telefon od 1.000 evra, pa laptop od 900 evra i tu onda nije bilo prostora da se posveti školi i učenju matematik", rekao je Era i dodao da on u svojoj glavi ima preko šest hiljada tekstova i da nema mesta za imenice, zamenice, glagole i prideve.

Bora Drljača dao je predlog koja pitanja bi trebalo da budu na testu, a dodao da današnjoj deci toliko ne veruje da im ne bi dao ni ovde da čuvaju.

"U moje vreme, pre šezdeset godina, kada položiš malu maturu bilo je kao da si završio fakultet, dok je danas priča potpuno drugačija. Ovi današnji klinici su nesposobni, potpuno nespremni za život, njima ne bih dao ni pet ovaca da mi čuvaju. Svi su neki umišljeni menadžeri, ma to je katastrofa - rekao je Bora i dodao da se u školi uče gluposti i otkrio da su ova pitanja od značaja za decu, a ne ona koja se nalaze na testu: "Koje su boje na našoj zastavi i šta one predstavljaju? Da li znaju ko je Ivan Cankar? Šta je puška? Kakav saobraćaj postoji?", nabrojao je Drljača.

foto: Youtube

Kurir.rs, Alo / Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja