VESNA ME JE VARALA S BOSANCEM! Kemiš otkrio sve detalje turbulentnog razvoda: Bio nam je kućni prijatelj, ne bih NIKAD POSUMNJAO NA NJEGA!
Foto: Sonja Spasić, Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

Ekskluzivno

VESNA ME JE VARALA S BOSANCEM! Kemiš otkrio sve detalje turbulentnog razvoda: Bio nam je kućni prijatelj, ne bih NIKAD POSUMNJAO NA NJEGA!

Stars -

Miroljub Aranđelović Kemiš otkrio je da se razveo od svoje prve supruge Vesne Zmijanac zato što ga je varala s kolegom Draganom Stojkovićem Bosancem!

Prošlo je više od 30 godina otkako su se rastali poznata pevačica i harmonikaš, kompozitor i aranžer. Dosad je objavljeno dosta pikanterija o njihovom kratkom braku. Ipak, stiče se utisak da još nije stavljena tačka na tu priču i da javnost i dalje zanima šta se sve dešavalo na relaciji Vesna - Kemiš - Zorica osamdesetih godina.

Aranđelović je, međutim, još posle razvoda, tačnije 1987. godine, detaljno objasnio zašto je ostavio Zmijančevu i naveo da je njegova nova supruga trpela stravične posledice.

foto: Nebojša Mandić

Reč je o Miroljubovom otvrenom pismu objavljenom u jednom nedeljniku, a u kojem, između ostalog, piše:

"Dragan Stojković Bosanac, Tahir Turkalić i ja bili smo dugogodišnji nerazdvojni saradnici u poslu i privatnom životu. Zajednički smo radili mnoge projekte, a motiv nam je bio kreiranje novog zvuka u narodnoj muzici. Kao primer takve nesebične saradnje mogu da navedem da sam Dragana Stojkovića čak pozvao da svira i na ploči moje tadašnje supruge Vesne Zmijanac. U to vreme, Dragan Stojković nam je bio kućni prijatelj i on je zaista jedini čovek u koga ne bih posumnjao da bi mi se ikada mešao u brak, a naknadno sam saznao da je u oktobru pretprošle godine (1985) već bio sa Vesnom, kao i posle toga. U novembru sam se sporazumno rastao s Vesnom Zmijanac, saznavši za njene mnogobrojne avanture", naveo je aranžer i dodao da su muke za njega počele tek posle razlaza sa Zmijančevom.

foto: Dragan Kadić, Nebojša Mandić

"Ovim sam želeo da okončam jedan ružan period u mom životu. Početkom decembra sam se iselio iz zajedničkog stana u Lješkoj ulici, a u januaru, kada sam došao po svoje stvari, u stanu sam zatekao novoimenovanog urednika propagande PGP RTB (Vlada Jovanović, s kojim je Vesna kasnije dobila ćerku Nikoliju, prim. aut.) u vrlo domaćoj atmosferi (u gaćama). O njemu, inače, imam vrlo pozitivno mišljenje, kao vrlo sposobnom propagandisti, koji svesrdnim anagažovanjem može mnogo da učini na afirmaciji nekog pevača (primer Vesne Zmijanac)."

"Međutim, afirmacija Vesne je ovog puta išla preko Zoričinih i mojih leđa, jer je propagandni tim Vesne Zmijanac smislio da bi za nju bilo najbolje da afirmaciju traži pesmama i imidžom u kojima oplakuje 'nesrećnu ljubav' sa mnom. Ne mislim da je postojala zla namera, međutim, Vesnina tendenciozna afirmacija pretvorila se u moru kuće u kojoj ja sada živim. Očigledno da postoje ljudi koji su poverovali tim propagandnim mahinacijama, pa nam bukvalno ne daju mira, danonoćno nas uznemiravaju telefonom, pišu bljuvotine po kući i ne dozvoljavaju da normalno živimo i radimo", napisao je Kemiš u otvorenom pismu.

foto: Printscreen

Spas u politici

Zorica se žalila Miri na Vesnu

Godinama je trajalo šikaniranje Zorice Brunclik koje je dolazilo iz redova PGP RTS, a za koje je ona pretpostavljala da polazi od Vesne Zmijanac. To je trajalo sve dok ona početkom devedesetih nije upoznala Miru Marković i pristupila njenoj partiji, Jugoslovenskoj levici.

foto: EPA/Saša Stanković, Nemanja Nikolić
"Mene su zabranili, udarili mi 'na kašiku'. Vesna Zmijanac, bivša žena mog sadašnjeg muža, uticala je na ljude koji su to mogli da urade. Uplašila sam se za egzistenciju svoje porodice. Čula sam od Tijanića jednu izjavu, rekao je da je u krugu od 100 metara od Slobe Miloševića "sve čisto, čestito i pošteno". A prvi koji je do njega je njegova žena. Okrenula sam telefon Saveza komunista i tražila sam da me ona primi, da pitam šta da rade žene koje ne mogu da se revanširaju na način na koji se radi, posavetovala sam se sa njom. Rekla mi je: "Slušaj da ti kažem nešto, dušo, sada se osniva JUL, učlani se u stranku i uradi nešto za sebe" - otkrila je pevačica u jednoj emisiji.

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević/Foto: Sonja Spasić, Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track