BORILA SE KAO Lavica ALI JE OPAKA BOLEST BILA JAČA

SAHRANJENA DIJANA MILOJKOVIĆ U ĆUPRIJI! Brat Dušan drhtavim glasom se oprostio od misice: ČEKAJ NAS NA BOLJEM MESTU DA OPET PONESEŠ LENTU! Jecaji odjekivali grobljem! (KURIR TV)

Stars -

Dijana Milojković, srpska misica i Miss Evrope 2014. godine, koja je u ponedeljak izgubila bitku s rakom u 32. godini, sahranjena je na groblju u Ćupriji.

foto: Lidija Stojisavljević
1 / 6 Foto: Lidija Stojisavljević

Brat Dušan oprašta se od voljene sestre. Njegov glas podrhtava dok poslednje reči upućuje Dijani.

"Ti si bila moj stariji brat, prijatelj, oslonac, podrška, moja ljubav, moja princeza, moja devojčica najlepša, najvoljenija, moja mezimica, moje sve! Moja nada, tatina voljena ćerka, majkino najlepše. Ovo nije kraj, jer smrt je samo životni put. Tvoja duša je bila zaista posebna. Krasila te je dobrota, ljubav, pažnja, brižnost, snaga, istrajnost...

Hvala ti za sve, za radost koju si širila oko sebe. Svojim uspehom si sve nas učinila ponosnim zauvek. Opaka bolest nije promenila tvoje plemenito biće, zadržala si svoj divni osmeh, taj nas je osmeh vodio i ojačavao zajedno. Čekaj nas negde tamo, na nekom boljem mestu da opet poneseš lentu, da odigraš meč tenisa, da budeš najlepši cvet i da svojom verom i snagom opet pomeriš sve granice. Čuvaj se za nas, jer ne, nisi ti nas napustila i ostavila. Ti si nežna zvezda koja sjaji, nebeska prašima koja bdi i čuva nas, dijamantski odsjaj. Zašto se ovim ne opraštamo od tebe? Zato što ne možemo jer te zauvek volimo i ta ljubav će nas održavati, sastaviti da budemo jaki kao što si ti bila. Počivaj u miru, anđele naš! Hvala ti, neka ti je večna slava", pročitao je drhtavim glasom brat Dušan.

foto: Lidija Stojisavljević

Među prvima na sahranu je stigao njen bivši verenik Stefan Karić, noseći ogroman venac sa belim ružama.

Dvorište porodične kuće bilo je malo da primi sve koji su došili da izjave saučešće neutešnoj porodici mlade misice. Čuo se plač i jecaji neutešne majke, koja je na večni počinak ispratila ćerku.

foto: Kurir/Ivan Ercegovčević

Na sahranu je stigla i Aleksandra Prijović, koja je došla sa prijateljem i donela veliki venac, na kojem je pisalo "Tvoja Aleksandra". Pognute glave, utučena, pevačica je čekala da porodici izjavi saučešće.

1 / 3 Foto: Lidija Stojisavljević

I pevačica Rada Manojlović stigla je na sahranu. Sva u crnom držeči sveće u ruci, pala je u zagrljaj koleginici Aleksandri. Njih dve su se dugo tešile, sve vreme plakajući za Dijanom.

1 / 5 Foto: Lidija Stojisavljević

Ispred porodične kuće pokojne misice vladao je muk i tišina, rodbina i prijatelji se se okupljaju kako bi na večni počinak ispratili voljenu Dijanu.

foto: Kurir/Ivan Ercegovčević

"Sa neizmernim bolom i tugom obaveštavamo rodbinu i prijatelje da 22.7.2019. godine u 18.50 časova preminula naša voljena Dijana Milojković. Sahrana će se obaviti u četvrtak, 25.7.2019. u 14 časova na gradskom groblju u Ćupriji", obavestio je brat Dijane Milojković, Dušan Milojković prijatelje i rodbinu o vremenu sahrane.

foto: Lidija Stojisavljević

Poslednjih nekoliko nedelja pre smrt Dijani se stanje izuzetno pogoršalo. Mobilni telefon više nije koristila, a na Svetski dan borbe protiv raka objavila je tekst, koji je ujedno i njen poslednji na blogu.

foto: Printscreen Facebook

Dijana je rođena u Ćupriji 1987, a njenu karijeru obeležila je pobeda na izboru za mis Srbije 2009. godine.

Na takmičenju u Bejrutu 2014. Dijana je postala i mis Evrope, kao i mis sporta, te je nastavila da radi kao model. Završila je čak dva fakulteta, Farmaceutski fakultet u Beogradu, kao i Fakultet za menadžment, na kome je odbranila master u oblasti ekonomskog menadžmenta. Dijana se od malih nogu bavila i plesom i trenirala je tenis.

Sa 27 godina, lepa crnka je saznala da boluje od invazivne forme karcinoma grlića materice, te je tada počela i njena borba za život, a u međuvremenu je otvorila i blog, na kome je davala savete i prepričavala iskustva.

Ona je u javnosti postala poznata i kao devojka Stefana Karića, koji joj je bio najveća podrška tokom duge i teške borbe sa bolešću. Kada je Dijana izgubila kosu zbog hemoterapija i Stefan se ošišao na ćelavo da bi zajedno sa njom prošao kroz to. Stefan Karić, koji je čak i istetovirao Dijanin lik na svom telu i koji joj je dugo pružao podršku, raskinuo je sa lepom misicom.

foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs/I.E/Foto I.E.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja