A SAD ADIO KOMPONOVANA JE U TAKSIJU! Oliver Dragojević otpevao ju je jednom i više NIKAD! Sve tajne KULTNE NUMERE IZ VRUĆEG VETRA!
Foto: Youtube screenshot

malo ko je znao

A SAD ADIO KOMPONOVANA JE U TAKSIJU! Oliver Dragojević otpevao ju je jednom i više NIKAD! Sve tajne KULTNE NUMERE IZ VRUĆEG VETRA!

Stars -

Kultna numera "A sad adio" nastala je za potrebe "Vrućeg vetra". Gotovo da ne postoji onaj koji je makar jednom nije čuo. Komponovao ju je Vojkan Borisavljević, a za špicu otpevao ju je Oliver Dragojević, tad i više nikad.

"Sećam se toga, kao da je juče bilo. Išao sam u Dubrovnik. Reditelj Aca Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebalo da bude ta pesma, da mora da se oseća vruć vetar. Pre toga sam letovao na Kritu i već sam to osetio. Brzo sam shvatio šta žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pesmu", ispričao je Vojkan jednom prilikom.

"Komponovao sam je u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. Njegov glas je obeležio pesmu, a posle su je mnogi snimili. Lepo sam sarađivao sa Oliverom i žao mi je što se raspala Jugoslavija. To vreme, ta zemlja, kultura, muzika i saradnja među nama, iznedrili su mnogo dobrih stvari. U toj različitosti naroda trudili smo se da se takmičimo i budemo bolji od drugih na pozitivan način, što je donelo nemerljive rezultate". rekao je Borisavljević.

foto: Youtube screenshot

"A sad adio" je bila hit i van granica Jugoslavije.

"Pevala se i kada su se slavili ispraćaji u vojsku, ali i u kafanama kad je fajront. Najmasovnije izvođenje pjesme 'A sad adio' bilo je na stadionu u Budimpešti krajem osamdesetih, kada je Ljubiša Samardžić bio proglašen za glumca godine u Mađarskoj. Smoki je na mađarskom pevao tu pesmu, a 100.000 Mađara ga je pratilo. To je najveći hor koji sam ikada imao u svojoj pesmi", dodao je Borisavljević.

foto: Youtube screenshot

Kurir.rs/Novosti/Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja