NE DAJ BOŽE NIKOME OVO ŠTO SE MENI DESILO! Udovica Goca Šaulić prvi put posle 6 meseci od Šabanove smrti SMOGLA SNAGU da priča o nasledstvu i dugovima,  a evo gde jednom nedeljno odlazi  po MIR!
Foto: Sonja Spasić, Dragana Udovičić

pričala kroz suze

NE DAJ BOŽE NIKOME OVO ŠTO SE MENI DESILO! Udovica Goca Šaulić prvi put posle 6 meseci od Šabanove smrti SMOGLA SNAGU da priča o nasledstvu i dugovima, a evo gde jednom nedeljno odlazi po MIR!

Stars -

Posle pola godine od kada ju je napustio suprug, kralj folk muzike Šaban Šaulić, njegova udovica Goca Šaulić i dalje sa knedlom u grlu govori o njemu.

Ožiljak koji nosi posle njegovog odlaska još nije zacelio, a sećanja joj bude emocije, pa svaki trenutak koji je proživela sa Šabanom tokom pola veka bračne zajednice naviru.

foto: Kurir

Posle tragične smrti, Goca je retko izlazila u javnost, pokušavajući da svoju najbližima u porodičnoj kući. Hladnoću koju oseća sa odlaskom Šabana pokušava da oboji toplinom osmeha unučića, koji joj vraćaju nadu za sutra i daju snagu da izdrži bol na koji ne može još da se navikne.

"Život ide, polako... Dan po dan. Videću kako dalje", drhtavim glasom govori Goca Šaulić, suzdržavajući se da ne zaplače.

"Kako mogu da budem kada posle 44 godine braka ostanete sami? Ne daj bože nikom da mu se ovo desi", tiho priča Goca, koja skuplja snage da nastavi da priča o pokojnom suprugu kojem je uvek davala vetar u leđa i bila mu podrška tokom karijere.

Proteklih meseci u srpskim medijima mogle su se pročitati spekulacije u vezi sa nasledstvom pokojnog kralja narodne muzike, njegovim navodnim dugovima i sličnim stvarima, a Šabanova udovica ne želi da se bavi tim stvarima, jer je i dalje u žalosti za suprugom.

"Ja sam u žalosti. Ko nije, neka se bavi glupostima", kratko je rekla Goca.

Kako se saznaje, Goca bol i tuga za preminulim suprugom leči odlazeći u Krčedin, vikendicu gde je pevač najradije provodio slobodno vreme.

"Krčedin je Šabanovo mesto. To znaju svi koji su ga poznavali. Bio je najsrećniji tamo dok je s prijateljima pecao i baš iz tog razloga njegova udovica bar jednom u dve nedelje odlazi tamo nakon njegove smrti. Tamo se oseća spokojno, jer je svaki kutak podseća na pokojnog muža. Goca vodi računa o kući u kojoj je Šaban često boravio i ne namerava da je proda", otkriva izvor.

foto: Dragana Udovičić

Goca Šaulić bi, navodno, ovih dana trebalo da dobije prvu Šabanovu penziju.

"Nakon Šabanove smrti Goca je pokrenula sudski postupak za dobijanje Šabanove penzije koju je godinama uplaćivao u Nemačkoj. Reč je o sumi od 3.000 evra. Postupak je završen, a Goca će već ove ili sledeće nedelje početi da prima Šabanovu penziju", dodaje izvor.

Inače, u porodici Šaulić nakon teških trenutaka biće slavlje. Ildina naslednica Ema u subotu puni tri godine, a u planu je i venčanje pevačevog sina Mihajla.

foto: Sonja Spasić

Kurir.rs/Scena/Foto Dragana Udovičić/Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track