BIVŠE ČLANICE ĐERDANA TUGUJU ZA KOLEGINICOM: Sneža je verovala da će pobediti rak
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić, Vladimir Šporčić

ISKRENE

BIVŠE ČLANICE ĐERDANA TUGUJU ZA KOLEGINICOM: Sneža je verovala da će pobediti rak

Stars -

Borac Izvorinka Milošević, Gordana Stojićević i Goca Lazarević naglašavaju da se njihova prijateljica godinama borila sa opakom bolešću i da je muzičko nebo ostalo prazno za glas jednog divnog slavuja

Pevačica Snežana Petković, zlatni glas čuvene grupe Đerdan, preminula je nakon duge i teške bolesti. Bivše članice popularne grupe, koju je osnovala Mira Vasiljević, kažu za Kurir da je srpska muzika ostala siromašnija za glas jednog divnog slavuja.

- Sneža je došla posle mene u Đerdan. Vrlo smo se uvažavale, ali nismo se privatno družile. Odlazimo svi polako. Otišla je Mira Vasiljević, koja je bila osnivač te grupe. Sneža je bolovala više od deset godina, borila se s rakom i verovala da će pobediti bolest. Međutim, s takvom bolešću ovakav ishod je neminovan. Ona je bila majstor za dvojke iz Šumadije. Ispraćamo je s tugom. Naše muzičko nebo ostaće siromašnije za jednog divnog slavuja - kaže Izvorinka Milošević.

Snežana je, podsetimo, izvela čuvenu pesmu „Lepe li su, nano, Gružanke devojke“, a najviše se družila s Gordanom Stojićević.

- Nas dve smo imale tu sreću da nam deca pevaju i naslede nas, u tome smo bile slične i to nas je vezivalo. Okupila nas je pre mesec dana naša prijateljica Desa u mom restoranu. Šta da kažem, ona je bila tako lepa, mila, draga, požrtvovana majka i baka. Volela je život, šteta velika što je otišla. Porodica se jako borila i žrtvovala za nju i njenu bolest, ali nije vredelo. Prosto, morala je da ode, više sile, izgleda, odlučuju. Nedostajaće mi - kaže Stojićevićeva.

I Gocu Lazarević zatekla je vest o Snežinom odlasku.

- Moja tuga za bliskim ljudima traje već mesecima. Ne smem ni da se nasmejem, već mi se dogodi nova tragedija. Mnogo mi je žao Sneže. Borila se sa opakom bolešću godinama. Bila je odlično, pa smo i mi zaboravili da je bolesna. Najlepše godine su joj prošle u neizvesnosti. Otišla je prerano. Bila je odličan pevač i najzgodnija žena koju sam poznavala. Nije je život mazio, a ostaće mi uvek u sećanju njen zvonki glas, optimizam i osmeh. Otišla je Mira, a sad nema više ko da nas okuplja - smatra Goca.

Snežana Petković je iza sebe ostavila supruga Voju i sina, a biće sahranjena sutra na groblju Orlovača u Beogradu. Opelo počinje u 13 časova.

ANDRIJA BAJIĆ NIKO NE PEVA ŠUMADIJSKU DVOJKU KAO ONA

foto: Nebojša Mandić

Andrija Bajić, član čuvenog sastava Braća Bajić, bio je prvi komšija i blizak prijatelj sa Snežanom i njenom porodicom.

- Puno puta je došla kod mene da joj popravim usisivač. U šali je rekla da kad nađe takvog majstora, da će se odmah udati za njega. Svirala je harmoniku. Niko nije pevao dvojku šumadijsku kao ona. Bila je iskrena i imala je oštar jezik. Umela je čoveku da kaže sve u lice - prisetio se Andrija.

(Kurir.rs / Marija Dejanović / FotoPrivatna Arhiva, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić, Vladimir Šporčić:)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track