ĐOLE JE UVEK OSTAVLJAO DVA MESTA ZA RODITELJE, ALI ONI NIKADA NISU DOŠLI NA KONCERT: Balašević smrt sestre nikada nije preboleo, a OVO sigurno niste znali o pevaču!
Foto: Dragan Kadić

doživeo infarkt

ĐOLE JE UVEK OSTAVLJAO DVA MESTA ZA RODITELJE, ALI ONI NIKADA NISU DOŠLI NA KONCERT: Balašević smrt sestre nikada nije preboleo, a OVO sigurno niste znali o pevaču!

Stars -

Đorđe Balašević doživeo je infarkt, zbog čega se trenutno nalazi u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gde su mu ugrađeni stentovi i gde ga očekuje višednevni oporovak. Zbog ovoga je morao da odloži predstojeće koncerte, a prisetimo se kako je uopšte ovaj "dečak s novosadskog asfalta " osvojio srca svih devojaka, žena i majki.

Naime, svoju karijeru Đorđe Balašević otpočeo je pre skoro četiri decenije u srednjoškolskom bendu "Žetva" s kojim je snimio prvi singl "U razdeljak te ljubim". Iako mu pesma nije bila posebno draga, upravo ona ga je i proslavila.

Polako svi počinju da prepoznaju glas "novosadskog dečaka", a on dalje svoj put nastavlja u grupi "Rani mraz".

foto: Damir Dervišagić

Za razliku od njegove ljubavi prema muzici, roditelji su uvek smatrali da je trebalo da se bavi geografijom za koju se i školovao. Zbog toga, iako im je Balašević uvek ostavljao dva mesta za koncert, istom nikada nisu prisustvovali.

Jedan od tužnijih perioda u Balaševićevom životu bio je nakon rođenja ćerke Jovane. Naime, Đole ju je prvi put video tek mesec dana nakon rođenja, jer je bio u vojsci i nije smeo da prelazi granicu, a Olivera se zbog epidemije meningitisa koja je tada vladala u Novom Sadu porodila u Budimpešti.

Njegovi roditelji nikad nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, za koje im je uvek čuvao dva prazna mesta.

Iz svog rodnog Novog Sada nikada nije otišao, a vrlo mali broj ljudi zna da je njegova starija sestra Jasna preminula.

Kako je već više puta napomenuo, mrzi formalnosti, a 1992. godine odbija da ide na vojni front zbog čega su njegove pesme bile zabranjene u državi.

Deset godina ranije upoznao je ljubav svog života, Oliveru Savić sada Balašević, s kojom je u braku više od tri decenije.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs, MV, Blic / Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja