SENZACIONALNO! BRENA I SAŠA PRODALI GRAND! Dali su imperiju za BASNOSLOVNE PARE, evo koliko MILIONA su bogatiji!
Foto: Dragana Udovičić

Otkrivamo! ESTRADNI TANDEM IZAŠAO IZ VLASNIŠTVA PRODUKCIJE

SENZACIONALNO! BRENA I SAŠA PRODALI GRAND! Dali su imperiju za BASNOSLOVNE PARE, evo koliko MILIONA su bogatiji!

Stars -

Nova era - Do kraja godine „Junajted medija“ postaće stopostotni vlasnik „Granda“, što znači da će u Agenciji za privredne registre imena osnivača i suvlasnika biti izbrisana

Saša Popović i Lepa Brena, zajedno sa Breninim suprugom Slobodanom Živojinovićem, prodali su ostatak od 49 procenata „Grand produkcije“ kompaniji „Junajted medija“, koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto, otkriva Kurir.

Njih dvoje su tako ukupno zaradili još 15 miliona evra, koliko su inkasirali i pre pet godina!

Celokupna transakcija kupoprodaje biće završena do kraja ove godine, što znači da će od 2020. u Agenciji za privredne registre imena osnivača i suvlasnika „Granda“ biti izbrisana.

foto: Dragana Udovičić

O ovoj temi već duži period se spekulisalo. Redakcija Kurira je u više navrata pokušavala da dobije zvanične podatke i potvrde o transakciji unutar ove kompanije, ali bezuspešno. Tek nedavno su kolege iz emisije „Paparaco lov“, pozivajući se na svoje izvore, objavili da se Popović i pevačica povlače iz „Grand produkcije“. - Saša Popović i Lepa Brena za koji dan neće više imati ni procenat vlasništva nad svojim čedom „Grand produkcijom“. Ali Saša će nastaviti da radi postojeće emisije, samo kao kreativni autor, producent ili kako će ga već nazvati, i to za platu. Celokupnu vlasničku strukturu konačno će preuzeti „Junajted medija“, dok će sa ovim delom od preostalih 49 odsto osnivači „Granda“ na svojim računima prihodovati ukupnu sumu od čak 30 miliona evra. Od toga im je polovina plaćena pre pet godina - rečeno je u emisiji.

Dakle, prostom računicom zaključuje se da će Popović i Brena i ovaj put dobiti 15 miliona evra za prodaju preostalog dela „Granda“. Sašin udeo u vlasničkoj strukturi bio je 24 odsto, pa će mu stoga pripasti 7.350.000 evra, dok je pevačica posedovala 25 procenata i ona će biti bogatija za 7.650.000.

Kontaktirali smo sa Jovanom Lukić, direktorkom PR sektora „Junajted medije“, koja nije demantovala ovu informaciju, nego nam je poručila da se obratimo direktno „Grandu“. Međutim, ni oni nam nisu dali precizan odgovor. - O poslovnoj politici, kao i o poslovnim planovima čelnika „Grand produkcije“, ne dajemo izjave za medije - rekli su nam iz pres-službe.

Podsetimo, kada je 2014. obavljena prodaja prvog dela „Granda“, Kurir je tu informaciju prvi objavio.

foto: Damir Dervišagić

RAST PROFITA

SAŠA I BRENA SE OPARILI ZA PET GODINA

Kao manjinskim vlasnicima „Granda“, Saši i Breni je na godišnjem nivou pripadala pozamašna svota novca. Samo u prošloj godini dobili su približno po 950.000 evra, o čemu je Kurir pisao početkom septembra.

Najveća produkcija na Balkanu u poslednjih pet godina beležila je rast zarade koja se meri u milionima evra. Prethodne, 2018, krajnji bilans je bio skoro 4.000.000 neto prihoda, što je osam puta više nego u periodu od pre nekoliko godina. Primera radi, 2014. godine, pored pomenutih miliona od prodaje, čuveni estradni dvojac dobio je i po dodatnih 120.000 evra od zarade „Granda“, jer je ukupan prihod kompanije bio 478.000. Već naredne, 2015, posao je procvetao. „Grand“ je tada ukupno zaradio 1.650.000 evra, od čega je Breni pripalo 412.500, a Saši oko 396.000. Još značajniji skok zarade desio se tokom 2016. i 2017. godine, kad je kompanija prihodovala 2.870.000, odnosno 3.300.000 evra. Prema tome, pevačici je sledovalo skoro 1.600.000 evra, a Popoviću oko 1.450.000.

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja