Najnovije vesti

SUDIJA KOJA JE SEVERINI UZELA SINA DOBILA POKLONE OD 330.000 EVRA: Ona je jedna od najbogatijih pravnica u regionu
Foto: Nebojša Mandić

Da ti pamet stane

SUDIJA KOJA JE SEVERINI UZELA SINA DOBILA POKLONE OD 330.000 EVRA: Ona je jedna od najbogatijih pravnica u regionu

Stars

Svega ima Tea Golub navela u svojoj imovinskoj karti da je stan, nakit i štednju
u banci dobila kao dar, ne navodeći od koga, kao i da zarađuje platu od 1.700 evra

Sudija Tea Golub, koja je presudila da sin Severine Vučković živi s ocem Milanom Popovićem, našla se u središtu skandala nakon otkrića da je bila na luksuznom odmoru u istom hotelu u kojem je bio i srpski biznismen.

Mnogi su doveli u pitanje odakle joj novac za sedmodnevno zimovanje koje košta kao njene dve plate, pa je ona odlučila da pokaže svoju imovinsku kartu. Bolje bi bilo da to nije uradila, jer je navukla na sebe još veći gnev javnosti.

Kako je navela, s platom u Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu od oko 1.700 evra ona poseduje impozantnu imovinu, o kojoj bi svaki prosečan Hrvat mogao samo da sanja. Međutim, ona to nije stekla, nego dobila na poklon, kako tvrdi.

U imovinskoj karti Tee Golub piše da poseduje stan od 103 kvadrata u Zagrebu, vredan 200.000 evra, i 19 kvadrata garaže, čija je cena skoro 23.000. Za obe nekretnine navela je da su dobijene na poklon. Sat „kartije“ od 4.000 evra i ostali nakit od 5.500 evra takođe je dobila na poklon. U dve banke, kako je napisala, poseduje ukupnu štednju od 98.000 evra. I to je navela kao poklon.

Vredne pokretne stvari

Mnogo više imovine poseduje suprug Tee Golub, za kojeg nije navela ni kako se zove, ni čime se bavi. Prema onome što je sudija napisala u imovinskoj karti, on je suvlasnik njive i kuće vrednosti od po 10.000 evra, kuće od 361 kvadrat u Zagrebu, čija je cena 340.000 evra.

Pod rubrikom „izvor sticanja kuće“ navode se prihod od nesamostalnog rada, kredit i poklon. Iz toga proizilazi da je deo novca uštedeo od plate, drugi deo deo dobio, a treći platio kreditom koji je već otplaćen. Sudijin partner ima i vredne pokretne stvari. Navedena je njegova kolekcija satova od 20.000 evra, koju je sam kupio, kao i violina od 6.700 evra, koju je dobio. On poseduje i deonice u tri trgovačka i investiciona fonda.

U jednom ima deset odsto udela (vrednost 900.000 evra), što mu je poklonjeno, dok u drugom fondu ima 65 odsto kapitala (39.000 evra) i u trećem je suvlasnik ukupne vrednosti deonica od 26.000 evra. Naravno, i suprug Tee Golub ima štednju u dve banke. U jednoj čuva 42.000 evra, u drugoj 6.000, a poseduje i dva životna osiguranja od 36.000 i 40.000 evra. Sve ovo partner sudije stekao je pomoću plate od 2.200 evra i dodatnih 1.500 evra koje prihoduje mesečno, mada nije poznato kako. Hrvatski mediji tvrde da bi Tea Golub i njen suprug vrlo teško stekli ovu imovinu s platama koje primaju.

foto: Kurir

Presuda

Sudija Opštinskog građanskog sudu u Zagrebu u poslednje vreme privlači ogromno pažnju javnosti, a sve je počelo time što je donela presudu po kojoj je Severini Kojić znatno smanjeno vreme koje provodi s maloletnim sinom. Milan Popović, biznismen i pevačicin bivši partner, imao je razloga da bude zadovoljan takvom odlukom Tee Golub jer je njemu povereno da samostalno brine o zdravlju i obrazovanju zajedničkog sina.

Nova prijava protiv pevačice Igor protivzakonito odveo dete na Hilandar

Centar za socijalni rad iz Zagreba podneo je prijavu protiv Severine Kojić jer sumnjaju da je prekršila zakon, ne navodeći konkretno o čemu je reč.

- U ovom slučaju Centar ne može da iznosi detalje o toku postupka i porodičnoj situaciji, s obzirom na to da bi se iznošenjem podataka u javnosti kršili zakonski propisi - poručili su oni, dok su pevačicini advokata rekli da nemaju saznanja o novoj prijavi. Prema informacijama do kojih je Kurir došao, prekršaj se odnosi na to što je Igor Kojić, Severinin suprug, vodio maloletnog Aleksandra na Hilandar. Putovanje je bilo krajem decembra, za katolički Božić, a Severina to nije najavila i sačekala odluku suda.

Ivan Ercegovčević

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...